Рівнерада просить за

Рівнерада просить за "Азот"

18.10.14 10:41 0 888
Дозволити "Рівнеазоту" працювати й надалі просять депутати Рівненської міської ради у своєму зверненні до Кабінету міністрів. Нагадаємо, постановою уряду підприємствам, що виробляють мінеральні добрива заборонено використовувати природний газ. Недоцільність такого рішення присутні обговорили на позачерговій сесії Рівнеради.

На "Рівнеазоті" вважають, що постанова Кабміну, яка забороняє підприємству використовувати природний газ не має юридичної сили. Адже фірма за блакитне паливо вже заплатила, відтак уряд не може посягати на приватну власність.

Володимир Коваленко, головний інженер ПАТ «Рівнеазот»:

"Нами в 2013 році був закуплений газ та підписаний договір з "Укртрансгазом" на зберігання природного газу. Станом на 1 жовтня в підземних сховищах знаходиться 383 млн кубічних літрів газу...Це запас роботи підприємства на 8 місяців."

Виконання Постанови призведе до зупинки підприємства. Така невтішна переспектива неабияк схвилювала жителів Рівного та місцевих чиновників, адже "Рівнеазот" є основним джерелом надходжень до міської казни. Крім того, плани про розбудову промисловго гіганта нині під загрозою.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

"Якщо ми перейдемо на свій бюджет, так як планується зараз, і буде побудована 2-га черга...Ви бачите, що "Рівнеазот" це 40% доходів міста, то для нас це буде шанс стати супер прибутковим містом."

В разі зупинки "Рівнеазоту" чотири тисячі працівників стануть безробітними, а місто може захлинутись від нечистот, адже зараз підприємство очищує 70% стічних вод Рівного. Під загрозою й посівна кампанія 2015 року, оскільки хімічний гігант є одним з найбільших виробників міндобрив в Україні. Всі ці аргументи стали підставою для звернення депутатів міської ради до Кабміну.

Олександр Лащук, депутат Рівнеради:

"Рівненська міська рада занепокоєна рішенням Уряду щодо заборони подачі природнього газу для технологічних потреб хімічних підприємств України, що призведе до зупинки ПАТ "Рівнеазот"... переконливо просимо вас вжити всіх необхідних заходів для попередження зупинки надзвичайно важливого для регіону та міста підприємства."

Всі присутні депутати підтримали звернення до Уряду одноголосно. Крім того вони направили його до народних депутатів Юрія Вознюка та Валентина Королюка.

Ірина Михалевич, інформаційна програма "День" (РОДТРК)

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Правилам та методам ...
Наступна новина: Житомирщина: в області ...

КОМЕНТАРІ