У Рівненській області мистецтво ковальства та лозоплетіння стали окрасою свята

У Рівненській області мистецтво ковальства та лозоплетіння стали окрасою свята

18.10.14 08:39 0 744
На свято Покрови Пресвятої Богородиці Гощанський районний центр зайнятості презентував загалу цікаві виставки виробів ковальського мистецтва та лозоплетіння і фотовиставку «Зона АТО – східний фронт».

Працівники Гощанського центру зайнятості з відповідальністю та ентузіазмом підготувалися до районного свята, яке відбулося в селищі Гоща, – Дня Української Зброї, приуроченого до Дня Українського козацтва та 72-ї річниці утворення Української повстанської армії.

У багатолюдних святкових дійствах, що відбувалися в Гощанському парку, взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій району, громадськість, адже цей день Покрови був у районі вихідним.

Особливе захоплення у жителів та гостей Гощі викликали виставки центру зайнятості, зокрема, виставка виробів ковальського мистецтва та лозоплетіння слухачів Гощанського відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ. Велике зацікавлення було до виставки фотографій військовослужбовців Гощанщини з районів бойових дій на сході України «Зона АТО – східний фронт», яку з любов'ю підготували працівники центру зайнятості за допомогою багатьох небайдужих людей. Людно було і біля виставки зразків військової амуніції – форми, бронежилетів, касок тощо, які волонтери на зібрані мешканцями району кошти відправляють у війська. Цю амуніцію надав для виставки «Мешканці Гощанщини – воякам Української армії» приватний підприємець Микола Панчук, який є найактивнішим волонтером району.

Під час святкування відбулося багато різноманітних заходів, зокрема, фестиваль «Козацькі забави» для дітей старшого шкільного віку, фестиваль козацької та повстанської пісні «Повстанські ночі», під час якого показали майстер-класи бойового гопаку, володіння зброєю, спортивного туризму та рятувальної справи. Діяли виставки художніх робіт вихованців арт-студії «Позитив», народних промислів. Усі бажаючі мали змогу відчути атмосферу справжньої криївки та хати-читальні у козацьких куренях.

Вулицями селища можна було прокататися на справжній козацькій бричці. У районному об'єднанні культури та дозвілля демонстрували документальні фільми про події у зоні проведення антитерористичної операції «На передовій» та «Війна за свій рахунок».

Протягом свята проводився збір коштів для забезпечення військовослужбовців з Гощанщини у зоні АТО. Завершила свято вечірня ватра. Представники учнівської молоді району та обласної організації «Пласт» виконували повстанські та стрілецькі пісні, відповідали на запитання вікторини на тему історії національно-визвольного руху ХХ століття та смакували наваристий куліш.

Фото дивись тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині міліція ...
Наступна новина: На Вінничині пенсіонерка ...

КОМЕНТАРІ