Управління ДСНС України у Тернопільській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час проведення виборчої кампанії

Управління ДСНС України у Тернопільській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час проведення виборчої кампанії

18.10.14 08:38 0 714
Триває передвиборча компанія кандидатів до Верховної Ради України і незабаром розпочнуть працювати виборчі дільниці. У зв’язку з цим, керівникам об’єктів, де будуть розташовуватися ці дільниці, вже зараз слід звернути увагу на виконання заходів щодо забезпечення пожежної безпеки.

У зв’язку з цим необхідно перевірити стан газового та пічного опалення, електропроводів і обладнання, провести випробування опору ізоляції електромережі. Подбайте, щоб у печах і димарях не було тріщин, а переділка та відступка від них до спалимих конструкцій будівель відповідала протипожежним вимогам. Ні в якому разі неможна розташовувати меблі, інші горючі речі або матеріали на відстані ближче, ніж 0,5 м від обігрівальних приладів.

Виборчі дільниці повинні мати справні системи та установки пожежної сигналізації, протидимного захисту та пожежегасіння. Треба, щоб на території об’єктів або поблизу них були джерела протипожежного водопостачання (гідранти, водойми, водонапірні башти). У приміщеннях необхідно встановити сертифіковані вогнегасники, знаки пожежної безпеки, а також телефонний зв'язок із зазначенням номеру виклику пожежно-рятувальної служби - 101.

Перевірте евакуаційні шляхи та виходи. Вони повинні бути шириною не менше 1,2 метри, утримуватися завжди вільними, ні в якому разі не захаращуватися, щоб не створювати перешкод вільному руху людей. Двері евакуаційних виходів мають відкриватися в напрямку виходу з будівлі та замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються з середини. Не дозволяється розміщувати будь-які пристрої, що заважають нормальному зачиненню протипожежних чи протидимних дверей.

На вікнах виборчих дільниць забороняється встановлювати глухі грати. Якщо ж вони є, то їх треба відчинити або зняти. Якщо виборча дільниця має один евакуаційний вихід або розташована вище другого поверху, то не можна, щоб в ній одночасно перебувало більше 50-ти осіб.

На випадок пожежі або іншої надзвичайної події, на об’єктах слід визначити порядок (систему) оповіщення присутніх та довести її до всіх людей, що задіяні на виборчій дільниці. На видних місцях необхідно розмістити плани (схеми) евакуації людей з будівлі та ознайомити з ними членів виборчої комісії і виборців. Для паління треба відвести спеціальне небезпечне місце, яке обладнати урною з водою.

Для чергування під час голосування виборців, на об’єкті необхідно залучити членів добровільних пожежних дружин або задіяти працівників місцевої пожежної команди чи пожежно-сторожової охорони. Особи, які визначені відповідальними за забезпечення пожежної безпеки, перед початком роботи виборчої дільниці зобов’язані ретельно оглянути приміщення та переконатися у повному виконанні протипожежних вимог.

Не дозволяється використовувати будь-які побутові електроприлади, а також обігрівачі, які мають несправності, відкриті нагрівальні елементи або виготовлені саморобним шляхом.

Багато з цих недоліків мають місце на об’єктах, де будуть розміщені виборчі дільниці, тому, щоб заздалегідь виявити недоліки протипожежного захисту виборчих дільниць та мати можливість їх вчасно усунути, звертайтеся за консультаціями до місцевих управлінь або відділів ДСНС України.

Пам'ятайте, що навіть незначні порушення заходів пожежної безпеки можуть поставити під загрозу не тільки важливі документи, але й життя багатьох людей!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна та Європейський ...
Наступна новина: На Хмельниччині міліція ...

КОМЕНТАРІ