На Тернопіллі розробили проект протиаварійних та невідкладних консерваційних робіт у палаці графа Бадені

На Тернопіллі розробили проект протиаварійних та невідкладних консерваційних робіт у палаці графа Бадені

18.10.14 08:01 0 697
Про стан робіт у палаці графа Бадені у смт. Коропець Монастириського району йшлося на засіданні комісії під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри 16 жовтня.

Як доповів директор департаменту архітектури, будівництва , житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської облдержадміністрації Володимир Харченко, згідно з дорученням голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олега Сиротюк, створено робочу групу по обстеженню технічного стану пам`ятки архітектури місцевого значення палацу графа Бадені.

«У Коропець виїжджали фахівці, які провели обстеження, за його результатами був складений акт, - зазначив Валерій Харченко. – Згідно з висновками представників робочої групи, об'єкт перебуває в аварійному стані, зокрема його покриття, є загроза руйнування будівлі. Згідно з рекомендаціями акту, профільне управління облдержадміністрації замовило проект протиаварійних та невідкладних консерваційних робіт для палацу графа Бадені. Їх виконання очікується у найближчий період».

Проект протиаварійних та невідкладних консерваційних робіт оцінив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра.

«Є велика загроза втратити унікальний зразок резиденції галицьких магнатів, тому потрібно якнайшвидше розпочинати необхідні роботи, - наголосив Леонід Олексійович. – Однак ми розуміємо, що це дуже нелегко в сучасних умовах. Сподіваюся, нам вдасться знайти кошти і відремонтувати палац».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад тисяча родин ...
Наступна новина: У Хмельницькому обласному ...

КОМЕНТАРІ