На Тернопіллі голова обласної ради поінформував актив краю про здійснену за останній рік роботу очолюваного ним органу

На Тернопіллі голова обласної ради поінформував актив краю про здійснену за останній рік роботу очолюваного ним органу

18.10.14 16:47 0 714
Своєрідним звітом за період жовтень 2013 – жовтень 2014 стала інформація Василя Хомінця, яку він довів до відома активістів суспільно-політичного життя області, котрих було нагороджено відзнаками “Подяка голови обласної ради”.

Так очільник облради розповів про позицію та діяльність найвищого представницького органу області під час Революції Гідності. Зокрема про те, що Тернопільська обласна рада єдина серед обласних рад України, котра провела виїзне засідання на Майдані у Києві під час буремних подій. Тоді було прийнято рішення № 1574 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні», у якому депутати різко засудили ганебні дії тодішньої державної влади, наголосили на вірності європейським прагненням та звернулися до своїх колег прийняти відповідні рішення. А також Василь Хомінець зазначив: «Серйозним іспитом, який обласна рада склала на відмінно, було те, що у найскладніших умовах, коли перестали фактично працювати державні інституції – виконавчі органи, міліція тощо, рада, як єдиний легітимний орган, перебрала на себе усі повноваження і забезпечила нормальну життєдіяльність краю».

Особливу підтримку учасники зустрічі висловили обласній раді, коли дізнались про те, що було надано разову грошову допомогу 100 особам, які постраждали, та сім'ям загиблих під час подій на Майдані, на загальну суму 218,0 тисяч гривень. Також з ініціативи обласної ради виконавчим апаратом, комунальними установами, закладами та організаціями для потреб тернопільських захисників України станом на 16 жовтня 2014 року було зібрано 686 тисяч 287 гривень. На ці кошти було придбано одяг, взуття, обладнання, паливно-мастильні матеріали – те, що необхідно воякам. На 16 жовтня використано 609 тисяч 713 гривень. Залишок – 76 тисяч 472 гривни, який буде переданий батальйонам найближчим часом.

За заданий період проведено 15 пленарних засідань сесій обласної ради, на яких прийнято 329 рішень. Депутатами обласної ради ухвалено обласні бюджети на 2013 і 2014 роки, прийнято програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області.

В інформації Василя Хомінця йшлося також про рішення обласної ради стосовно господарських питань, співпрацю із іншими регіонами. «Таким чином, – сказав голова обласної ради, – Тернопільська обласна рада є діючим органом, обраним громадою, та працюючим для громади». Очільник облради поділився планами на майбутнє із громадським активом Тернопільщини та запросив до співпраці.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Валерій Зінченко: "Ми ...

КОМЕНТАРІ