Кращим представникам громадськості Тернопільщини, активістам, борцям за незалежність України Василь Хомінець вручив відзнаки “Подяка голови обласної ради”

Кращим представникам громадськості Тернопільщини, активістам, борцям за незалежність України Василь Хомінець вручив відзнаки “Подяка голови обласної ради”

18.10.14 16:02 0 646
Зала обласної ради ледь вмістила найактвніших краян – невтомних учасників суспільно-політичного життя краю. Серед них – сивочолі вояки ОУН-УПА, очільники громадських організацій, учасники АТО, силових структур. Усі покоління, представлені в залі, відображають недавню історію нашої держави – учасники визвольних змагань 40-60 років минулого століття, люди, які в 90-их боролись за незалежну Україну і зовсім юні , хто творив Майдан Гідності та воює на Сході.

15 квітня обласна рада прийняла рішення №1602, згідно з яким встановлена відзнака «Подяка голови Тернопільської обласної ради». Цією відзнакою та грошовою винагородою у розмірі 500 гривень нагороджуються представники органів місцевого самоврядування, різних організацій, установ, громадські активісти за високий професіоналізм та вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток області. Такі перші відзнаки були вручені головою обласної ради у Теребовлі 14 жовтня під час урочистих заходів з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці, 72 річниці створення Української Повстанської Армії, 100-річчя Українського Січового Стрілецтва та Дня Українського козацтва.

Вітаючи нагороджених, голова обласної ради Василь Хомінець підкреслив: «Ми усі переконані: 14 жовтня – це День захисника України. І дуже правильно, що Глава держави підписав відповідний Указ. Таке рішення прийняте з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості». Разом з тим Тернопільська обласна рада за ініціативою громадськості ще 18 вересня прийняла звернення до Президента Петра Порошенка щодо відзначення 14 жовтня Дня українського війська (рішення №1780). Знаю, що на часі і визнання Української повстанської армії воюючою стороною у Другій світовій війні. Це – перші кроки розбудови держави Україна. Ми разом і надалі крокуватимемо цим шляхом. Спасибі усім вам, що не шкодуючи життя та здоров'я, боролись і боретесь за незалежну соборну Україну».

Нагороджені закликали громаду області, не покладаючи рук і не шкодуючи себе, жити для України.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку практичні ...
Наступна новина: Львівщина: у 2014 році в ...

КОМЕНТАРІ