Радомишльський район: піротехніки знищили чергові небезпечні знахідки війни

Радомишльський район: піротехніки знищили чергові небезпечні знахідки війни

18.10.14 10:04 0 682
14 жовтня до радомишльських рятувальників надійшло одразу 2 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів. Перший виклик черговий 16-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Радомишль отримав із с. Глухів-2. Як з’ясувалося, місцевий житель обстежував село металошукачем аби знайти різноманітні цікаві предмети. За 100 м від дороги «мисливець за металами» натрапив біля галявини на підозрілий предмет. Відкопавши знахідку, чоловік припустив, що це вибухонебезпечний предмет і сповістив про нього службу порятунку «101». Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд калібром 82 мм часів минулої війни.

Друге повідомлення до надзвичайників м. Радомишль надійшло із с. Вирва від сільського голови. Жінка виконувала господарські роботи на власному подвір’ї. Вона зачепила заступом підозрілі металеві предмети, про що й розповіла за номером «101». Рятувальники, оглянувши боєприпаси встановили, що це ніщо інше як артилерійський снаряд калібром 152 мм та протитанкова міна німецького взірця.

Наразі піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили усі вищевказані вибухонебезпечні предмети у спеціально відведеному для цього місці.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі сформують ...
Наступна новина: Лікарні, школи й дитсадки ...

КОМЕНТАРІ