“Перший крок на шляху до побудови Служби порятунку європейського рівня - вивчення досвіду наших колег з Європи ” – Сергій Бочковський

“Перший крок на шляху до побудови Служби порятунку європейського рівня - вивчення досвіду наших колег з Європи ” – Сергій Бочковський

19.10.14 13:23 0 674
Вивчення позивного досвіду європейських служб порятунку є одним із елементів, який допоможе Україні впровадити світові стандарти у сферу цивільного захисту. Саме тому, з метою ознайомлення з роботою пожежних команд, під час дводенного робочого візиту до Республіки Польща, Голова ДСНС України Сергій Бочковський, відвідав пожежну частину у місті Санок, працівники якої протягом року здійснюють близько тисячі виїздів для ліквідації надзвичайних ситуацій (загалом у місті живе близько 4000 тисяч осіб.)

Сергій Бочковський ознайомився з роботою польських рятувальників, технічним оснащенням та специфікою виконання завдань за призначенням. Особливість функціонування пожежних частин у Польщі полягає у тому, що вони отримують значну підтримку з боку місцевої влади. З місцевого бюджету виділяються кошти для підтримки матеріально-технічної бази пожежних частин. Підтримку надає також і Європейський Союз.

“Мене радує те, що тут працюють люди, які не лише професійно виконують свою роботу, але ще й додають до неї елементи творчості. Адже на стінах коридорів пожежної частини я побачив дитячі малюнки та роботи самих пожежних. Також вразило те, що у частині є дуже багато дитячих іграшок. Це дуже потужний психологічний момент: брати на виклики іграшки, аджеякщо на місці події є діти, це допоможе рятувальникам швидше знайти з ними спільну мову, до того ж діти швидше зможуть оговтатися від стресу. Переконаний, що ми зможемо втілити цю ідею і в Україні”, - зазначив Сергій Бочковський.

Польські рятувальники, у свою чергу, демонстрували пожежні автомобілі, спецобладання та розповідали про особливості своєї роботи.

На знак вдячності за теплий та дружній прийом, Голова ДСНС України залишив у формулярі (історія частини, де записуються всі ключові моменти в житті підрозділу) позитивні враження про роботу своїх польських колег та побажав їм та їхнім родинам здоров’я, злагоди та Божого благословення.

“Я впевнений, що вже зовсім скоро ми зможемо втілити позитивний досвід роботи наших польських колег. Переконаний, що вони радо допоможуть нам у цьому, адже вважають нас рівними партнерами. Польські колеги – це ті друзі, які ніколи не зрадять. Ми також пишаємося такими дружніми стосунками і ніколи не зрадимо наших побратимів”, - зазначив Сергій Бочковський.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ