Службові особи Держкомзему у Хмельницькій області завдали державі збитку на суму понад 800 тисяч гривень

Службові особи Держкомзему у Хмельницькій області завдали державі збитку на суму понад 800 тисяч гривень

19.10.14 12:50 0 672
Правоохоронці встановили, що службові особи Держкомзему з метою подальшої передачі в оренду землі склали завідомо неправдиві висновки про погодження проектів із землеустрою на землі загальною площею понад 37 гектарів.

Працівниками управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС задокументовано факт зловживання владою службовими особами управління Держкомзему в Білогірському районі Хмельницької області.

З метою подальшої передачі в оренду землі держслужбовці порушили вимоги статей 125, 126 Земельного кодексу України та Закону України «Про державний земельний кадастр» та склали завідомо неправдиві висновки про погодження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок на території однієї із сільських рад району загальною площею понад 37 гектарів.

Внаслідок протиправних дій працівників управління Держземагентства земельні ділянки незаконно вибули із державної власності, внаслідок чого державі заподіяно збитку на загальну суму понад 800 тисяч гривень.

Слідчим відділом Білогірського РВ УМВС України в Хмельницькій області за фактом зловживання владою службовими особами Держземагентства відкрито кримінальне провадження, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ємільчинський район: ...
Наступна новина: На Волині суд виніс вирок ...

КОМЕНТАРІ