Рятувальники втретє долучились до проведення профорієнтаційної акції «Місто професій»

Рятувальники втретє долучились до проведення профорієнтаційної акції «Місто професій»

19.10.14 15:25 0 659
18 жовтня в рамках Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності, влаштуватись на роботу до надзвичайників, отримати заробітну плату та витратити її на солодощі мали змогу учні Україно-італійської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів «Всесвіт», якій в цей день виповнюється 20 років. На в закладі навчається близько 160 дітей, з них 15 дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Тому, в День народження школи, компанія «Українські джерела» вирішила привітати навчальний заклад з ювілеєм та організувала для школярів акцію «Місто професій». Житомирські ж рятувальники не залишилися осторонь і вже втретє охоче підтримали ініціативу компанії та взяли участь у проведенні для дітлахів заходу.

Після урочистого концерту, який підготували вихованці та педагогічний колектив закладу, територія школи перетворилася на грандіозне містечко з кількох майданчиків професій різного спрямування.

На майданчику ж вогнеборців розгорнулися цілі баталії. За участь у пожежній естафеті, де була можливість порівнятися своїми силами із суперником, подолавши випробування справжніх рятувальників, вишуковавалась ціла черга бажаючих. Бійці ДСНС допомагали їм одягати бойове спорядження та збивати струменем води з підставки м’яч. Маленькі учасники також із цікавістю приміряли бойовий одяг вогнеборців та оглядали пожежно-рятувальну техніку та спорядження.

-Коли ми прийшли з сином на свято, очі розбігалися в різні сторони. Хотілось побувати у ролі чим більше професій,- ділиться своїми враженнями мати хлопчиказ обмеженими можливостями, пані Марія. Андрійко відразу сказав, пішли до пожежних, там найцікавіше. Я усвідомлювала, що здолати пожежну естафету нам буде тяжко, але відмовити сину не могла. Проте я помилялася. Моя дитина на рівні із звичайними дітьми долала перешкоди справжніх вогнеборців.Було приймно і зворушли бачити, коли син посміхається, значить йому добре!

В свою чергу, на згадку про гарні емоції та весело проведений час для дітей залишаться яскраві світлини з рятувальниками на фоні справжньої пожежної машини .

Кожен з учасників інтерактивного заходу зумів не лише спробувати себе у ролі професіонала певної галузі, а й усвідомити важливість правильного вибору майбутньої професійної діяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Тернополі розпорядження ...

КОМЕНТАРІ