Ігор Швайка відвідав Ужгород та центр овочівництва у Заріччі

Ігор Швайка відвідав Ужгород та центр овочівництва у Заріччі

20.10.14 12:08 0 852
18 жовтня 2014 року міністр аграрної політики та продовольства України відвідав обласний центр Закарпаття та завітав у відоме своєю потужною агропромисловістю село Заріччя, що на Іршавщині. Основними питаннями на зустрічах стали збут сільгосппродукції, законопроєкти ініційовані фракцією "Свобода" та кадрові зміни у підвідомчих АПК структурах.

Ігор Швайка по приїзді в Ужгород разом із кандидатом у депутати в 70-му виборчому окрузі свободівкою Іриною Гармасій передусім віддали шану та поклали квіти великому Пророку України Тарасу Шевченку та Президенту Карпатської України о. Августину Волошину, біля яких заспівали державний славень. Після чого найдовшою липовою алеєю Европи націоналісті рушили до Лялькового Театру, де на міністра чекали близько пів тисячі ужгородців зі своїми питаннями. Міністр-свободівець повідомив присутнім про основні концепції виборчої кампанії ВО "Свобода" та разом із Андріяном Гутником, радником голови Державного агентства лісових ресурсів України, відповіли на питання працівників лісгоспів.

" важливо зрозуміти виборцеві, що популізм ні до чого не призводить, окрім зайвих проблем. У час агресії зі сторони Росії важливо консолідуватись. Тому наша політична сила знайшла союзників. Вони бувають хороші та погані, проте, як і під час парламентських виборів у 2012 році, такий принцип дає результат. Нещодавно ми зняли кандидатуру Ігоря Ващенка в 68-му окрузі на користь кандидата від "Блоку Петра Порошенка", щоб на інших перспективних округах отримати підтримку. Такі дії зумовлені відсутністю цілком пропорційної системи виборів за відкритими списками", – зазначив Ігор Швайка.

Зустріч із фермерами села Заріччя пройшла у постійному діялозі з трудівниками. Зал Будинку культури заповнили кілька сотень мешканців Іршавського району. Питання присутніх стосувалися збуту сільгосппродукції та цін на паливо і міндобрива. На зустрічі був присутній голова Іршавської РДА та кілька селищних голів навколишніх сіл. Міністр поінформував про важливість надходження ініціативи з низів: "Процес розвитку агрокомплексу починається передусім із ініціативи громади. Тобто створюється ініціативна група, яка разом із місцевими фермерами розробляє бізнес-план чи проєкт, а вже коли він потрапляє до нашого міністерства, то ми разом із спеціялістами підбираємо можливість його фінансування. Також важливе об'єднання селян, що не мають великих земельних ділянок у кооперативи, які дозволять менше платити за послуги. У програмі захисту українців є низка законопроєктів, що дозволятимуть отримати в оренду землю селянам, проте для цього потрібно більше рішучих голосів у парламенті".

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Двоє волинян ...

КОМЕНТАРІ