ДАІ Буковини знаходить партнерів у профілактиці безпеки дорожнього руху

ДАІ Буковини знаходить партнерів у профілактиці безпеки дорожнього руху

21.10.14 08:01 0 915
Працівники УДАІ УМВС зустрілись з активістами громадської організації «Буковинська агенція регіонального розвитку», один з напрямів роботи якої безпосередньо пов'язаний з профілактикою безпеки дорожнього руху.

Йдеться про програму транскордонного співробітництва «Румунія-Україна-Республіка Молдова», розпочату 2007 року, та проект «Інформаційна система безпеки дорожнього руху».

Державтоінспекцію цікавить, зокрема, кампанія «Будьмо відповідальні на дорогах». Її мета - виховувати у водіїв, пішоходів розуміння того, що усі ми є учасниками дорожнього руху, і його безпека залежить від кожного з нас. Тобто, у цій частині діяльності громадської організації її функції збігаються із завданнями ДАІ. Тому під час зустрічі із заступником голови громадської організації Тетяною Лебухорською мова йшла саме про ці аспекти спільної роботи. Дещо активісти вже встигли зробити, виходячи з того, що найменш обережними учасниками дорожнього руху є діти. Отож, заходи інформаційної кампанії стосуються дітей молодшого віку (дошкільнят і молодших школярів) та старших школярів і студентів. Ще дві категорії, з якими проводиться робота, - водії та велосипедисти. Таким чином, усі учасники дорожнього руху умовно поділені на 4 категорії, від чого робота з ними набуває адресного й конкретного спрямування.

Зокрема, 1 червня проводилась група заходів у рамках святкування Міжнародного дня захисту дітей. Дошкільнят і школярів молодших класів (тобто, дітей від 4 до 8 років) активісти й волонтери агенції збирали групками, розпитували їх про те, що вони знають про безпеку руху на дорозі. Знання дітей про основи правил дорожнього руху, пішохідні переходи та роботу світлофорів перевірялись у формі розгадування загадок. Відтак, якщо отримувалися неправильні відповіді, вони одразу коригувалися і діти закріплювали правильні знання у грі. До речі, у такій спосіб з'ясовується, чи займаються з дітьми на ці теми батьки, вчителі, вихователі дитячих садків.

У наступних циклах інформаційної кампанії планується проведення конкурсу малюнків на асфальті на теми знання правил дорожнього руху. А для дітей шкільного віку буде проведена гра в сучасній та цікавій для молоді формі - флешмобу.

Предметом уваги громадської організації уваги є також велосипедисти. Для них активісти організували Школу правил дорожнього руху. До відповідного тренінгу були залучені фахові інструктори автошколи Всеукраїнської спілки автомобілістів.

Як зазначає інспектор УДАІ УМВС старший лейтенант міліції Ігор Пастух, всі ці ініціативи надзвичайно важливі є, фактично, програмними у діяльності ДАІ в частині профілактики безпеки дорожнього руху. Тому сторони зійшлась на потребі тісної співпраці і взаємодопомоги. Детальнішу інформацію про інформаційну компанію «Будьмо відповідальними на дорозі» проекту «Інформаційна система безпеки дорожнього руху можна отримати на сайті www.bard.cv.ua.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З обласного бюджету ...
Наступна новина: На Хмельниччині з ями ...

КОМЕНТАРІ