Міліція, громадськість та охоронні структури Вінниччини об'єднали зусилля для забезпечення правопорядку під час виборчої компанії

Міліція, громадськість та охоронні структури Вінниччини об'єднали зусилля для забезпечення правопорядку під час виборчої компанії

21.10.14 12:06 0 662
В обласному управлінні міліції відбулась нарада блоку міліції громадської безпеки, представників СБУ та недержавних охоронних структур з метою координації дій, недопущення провокацій та порушень громадського порядку під час виборів.

Як зазначив начальник УМВС Вінниччини Ігор Моренець, під час виборів народних депутатів забезпечувати правопорядок і громадську безпеку працівникам міліції допомагатиме громадськість та охоронні структури.

- У цей складний для країни період, коли зведені загони працівників вінницької міліції несуть службу у зоні проведення антитерористичної операції, забезпечити належним чином охорону громадського порядку на виборчих дільницях та охорону відповідної документації нам допоможе громадськість, - каже Ігор Моренць. – На кожній з 1658 виборчих дільниць службу нестимуть працівники міліції та представники громадських формувань чи охоронних структур. Адже у нас одна мета – не допустити провокацій та вчинень правопорушень, захистити законні інтереси виборців. Особлива увага правоохоронців зосереджена на виборчих дільницях у прикордонних зонах.

вже завершена підготовка розрахунку особового складу вінницької міліції, для забезпечення правопорядку на виборчих дільницях. Майже 3 000 міліціонерів та близько 2 000 членів громадських формувань захищатимуть інтереси громадян у день дострокових виборів.

Під час наради заступник начальника УМВС Роман Мушак закцентував увагу на тому, що запорукою якісної роботи по охороні громадського порядку, оперативного реагування на правопорушення та їх припинення є швидка та чітка координація спільних дій. Для цього у межах кожного виборчого округу, у кожному районі створені додаткові слідчо-оперативні групи, які здійснюватимуть відеофіксацію порушень.

За час проведення передвиборчої кампанії вінницькою міліцію зареєстровано 40 звернень, пов'язаних з порушенням виборчого законодавства. За двома фактами складені адміністративні протоколи: у Літинському районі за ст. 212-13 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила їх друк, тираж, відповідальних за випуск осіб) та у Тульчинському районі за ст. 173 КУпАП (хуліганство відносно представників виборчих комісій). За рештою проводяться перевірки.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Ольга Богомолець ...

КОМЕНТАРІ