У Волинській області інвестиція в модернізацію лор-відділення обласної лікарні сягнула 1,6 млн грн - з обласного бюджету

У Волинській області інвестиція в модернізацію лор-відділення обласної лікарні сягнула 1,6 млн грн - з обласного бюджету

21.10.14 14:13 0 831
В рамках перебування на Волині радника Президента України Ольга Богомолець, відбулося відкриття після капітального ремонту оториноларингологічного відділення обласної клінічної лікарні.

Вона насамперед подякувала волинським лікарям за їх роботу, за хороші умови для пацієнтів. «Волинська обласна лікарня – європейського зразка. Тут не тільки проведені ремонти, а й встановлено сучасне обладнання, належні умови для пацієнтів», - зауважила вона.

Як повідомив головний лікар Іван Сидор, роботи тривали цьогоріч за кошти облбюджету, інвестиція в оновлення відділення сягнула 1,6 млн грн.

За словами головного лікаря оториноларингологічного відділення Георгія Щурука, відділення є центром надання високоспеціалізованої лікувально-діагностичної допомоги волинянам, де проводяться самі складні оперативні втручання на ЛОР органах. Особливістю роботи є те, що у відділенні проводяться слухополіпшуючі операції на середньому вусі та хірургічні втручання при онкопатології.

Як розповів Іван Сидор, у відділенні працюють висококваліфіковані спеціалісти, які щороку проходять стажування в провідних республіканських клініках та закордоном, зокрема в Республіці Польща, Німеччині, Англії, Франції.

Важливим аспектом роботи є постійно налагоджені телемедичні консультації в режимі онлайн з ЛОР клінікою м. Дрезден (Німеччина), та Світовим центром слуху м. Варшава та Інститутом фізіології та патології слуху м. Каєтане (РП). Спеціалісти опанували практично всіма інноваційними методами діагностики та лікування. Щороку виконується понад 2 тисячі самих складних оперативних втручань.

Відділення оснащене сучасною лікувально-діагностичною апаратурою: хірургічна ендоскопічна стійка, ендоскопічне діагностичне обладнання, ендоскопічна фіброволоконна оптика, діагностичними та хірургічними мікроскопами. Є там кабінети КТ, МРТ та ангіографія.

За рік в обласній клінічній лікарні з тематикою захворювань ЛОР органів організовується близько 10 конференцій із залученням республіканських та закордонних фахівців.

Ольга Богомолець поспілкувалася з колективом медичного закладу, також відвідала поранених із зони АТО у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі, поспілкувалася з волонтерами, ознайомилася з роботою обласного центру реабілітації для учасників АТО.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ