Волинь: ситуація на ДП «КХП №2» й надалі залишається напруженою

Волинь: ситуація на ДП «КХП №2» й надалі залишається напруженою

21.10.14 13:19 0 729
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик занепокоєний напруженою ситуацією, що склалася на ДП «КХП №2». Про це він повідомив під час оперативної наради.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка, за результатами засідання робочої групи з вивчення ситуації на цьому підприємстві, надіслано звернення від облдержадміністрації до Державного агентства резерву України щодо вирішення питання погашення заборгованості перед комбінатом у сумі 2,5 млн грн.

Крім того, головою ОДА відправлено офіційне звернення до Прем'єр-міністра України з проханням зобов'язати Міністерство аграрної політики та продовольства вжити невідкладних заходів з відновлення та забезпечення стабільної роботи комбінату. Відповіді на обидва листи допоки так і не надійшли.

Юрій Горбенко повідомив, що ДПЗКУ закупило пшениці майже 2 тис. тонн, очікується ще - 1,5 тис. тонн. Департамент агропромислового розвитку ОДА звернувся до голови правління ПАТ “Аграрний фонд” з проханням перемістити на ДП “КХП№2” 1150 тонн пшениці з ТзОВ “Волинь-Зерно-Продукт” та 500 тонн з ТОВ “Агротехніка”. Враховуючи залишки пшениці Аграрного фонду на підприємстві, пропонується надати дозвіл на помол наявного та переміщеного зерна з наступним забезпеченням борошном хлібопекарських підприємств області. Водночас, волинські хлібопеки отримали в цьому році з ДП “Радивилівський КХП” 642 тонни борошна Аграрного фонду.

“Комбінат практично не працює, а працівникам за серпень-вересень не виплачена заробітна плата” - наголосив Юрій Горбенко .

“Складається таке враження, що це підприємство намагаються закрити. Я не розумію, чому ми з Радивилівського комбінату возимо муку на Волинь, а наше підприємство не працює”, - зауважив голова облдержадміністрації

Володимир Гунчик доручив Юрію Горбенку підготувати ще одне звернення до Прем'єр-міністра України про стан справ на цьому підприємстві, а керівника ДП “КХП№2” запросив до себе на зустріч.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 6 листопада у Львові ...

КОМЕНТАРІ