Фотографи із Жешува мандруватимуть «Слідами польськості» Україною

Фотографи із Жешува мандруватимуть «Слідами польськості» Україною

21.10.14 09:27 0 700
20-24 жовтня 2014 року фотографи із Жешувської спілки фотографів відвідають міста Західної України у рамках фотопленеру «Слідами польськості». Захід відбувається у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», партнером у реалізації якого є виконавчий комітет Луцької міської ради.

Проект «Спільна мережа співпраці у у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння» реалізовується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства.

Цілий день 21 жовтня фотографи присвятять Луцьку. У їх планах такі історичні пам'ятки як кафедральний костел свв. Петра і Павла, Свято-Троїцький кафедральний собор, колишні костели бернардинців, домініканців, василіан, бригідок, тринітаріїв, давня Велика Синагога та, звісно величний Луцький замок. Крім Луцька фотографи планують відвідати Жовкву, Белз, Олику, Клевань, Рівне, Дубно, Кременець, Збараж та Тернопіль. По дорозі фотографи зустрічатимуться із представниками польських культурних товариств, католицького духовенства та місцевими фотографами.

Після повернення до Жешува та обробки світлин фотомитці покажуть свої роботи на виставці, а також видадуть фотоальбом. Таким чином, пленер сприятиме популяризації мультикультурної спадщини України та Луцька зокрема.

Завтра, 21 жовтня, о 10.00 у Центрі туристичної інформації та послуг м. Луцька відбудеться прес-конференція за участю першого заступника луцького міського голови Святослава Кравчука, представника Жешувської спілки фотографів, луцького фотографа Віктора Чухрая. Запрошуємо до участі.

КП “Центр туристичної інформації та послуг”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ