«Луцькводоканал» модернізує систему водопостачання Луцька

«Луцькводоканал» модернізує систему водопостачання Луцька

21.10.14 15:03 0 688
Для забезпечення надійного та безперебійного постачання питної води населенню, КП «Луцькводоканал» проводить заміну застарілих енергоємних глибинних насосів та електрообладнання на артезіанських свердловинах, що дозволить покращити якість та стабільність надання послуг, і, що не менш важливо, зменшити споживання електроенергії!

Особливу увагу на КП «Луцькводоканал» приділяють проблемі економного використання електроенергії та модернізації насосного обладнання. «На пріоритетним завданням нашого підприємства є зменшення споживання електроенергії. Відтак, ми закупили нове обладнання та встановлюємо енергоощадні насосні агрегати на артезіанських свердловинах». - зауважує директор підприємства Іван Корчук.

Зокрема, згідно інвестиційної програми КП «Луцькводоканал» на 2014 рік та з метою технічного переоснащення артезіанських свердловин водозабірних майданчиків підприємство придбало нові труби, кабелі та 11 глибинних свердловинних насосів «WILO». Загальна вартість нового обладнання складає близько 600 тис. грн. Насоси сучасного зразка мають підвищений ККД.

Нагадаємо, що вкінці 2013 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, затвердила Інвестиційну програму КП «Луцькводоканал» на 2014 рік. Головною метою програми є здійснення заходів в секторі водопостачання та водовідведення, спрямованих на розв'язання проблем енергозбереження, зменшення втрат (витоків) води та поліпшення екологічної ситуації завдяки технічному переоснащенню та переоснащенню об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства.

Оскільки лучани отримують воду з підземних джерел, а саме з артезіанських свердловин, увагу зосередили насамперед на їхній модернізації. Адже насосне обладнання там зношувалось дуже швидко, воно є застарілим та енергоємним. Тому на перший план вийшло питання енергозбереження, а саме – заміна застарілого насосного парку на нове більш економічне, сучасне обладнання зі збереженням необхідних технічних характеристик.

Отже, 16 жовтня змонтовано 1-ий глибинний насос марки «WILO» згідно інвестпрограми на артезіанській свердловині № 35 в с. Крупа Луцького району.

Для довідки.

Свердловина пробурена ще 1982р., глибина її понад 60м, розташована свердловина на Південно-східному водозаборі, піднята вода з якої підключена в збірний водогін 1-го підйому та подається на Дубнівську площадку водопідготовки, яка знаходиться в східній частині міста.

Зі слів заступника начальника цеху НОСВ Сергія Бялковського, за технічними характеристиками нові насоси значно ефективніші старих. До прикладу, якщо глибинними насосами марки ЕЦВ10-63-110 та ЕЦВ10-120-60 піднімається 50-110 м3 води в годину, то новими насосами «Wilo» планується подавати води 140 м3/год. при менших затратах електроенергії - 22-26,5 кВт – тоді як застаріле обладнання споживало 32-37 кВт. Пускове обладнання дозволяє експлуатувати вказані насоси в автоматичному режимі.

Таким чином, з такими показниками підприємство суттєво зменшить витрати на електроенергію при підйомі води.

До середини листопада планується замінити глибинні насоси ще на 10 артезіанських свердловинах.

Також відповідно до Інвестиційної програми на 2014р. підприємство здійснює копітку роботу щодо реконструкції водопровідної мережі, а саме заміни аварійних водогонів.

Нагадаємо, що наприкінці літа працівники водоканалу замінили аварійну ділянку водопроводу діаметром 160 мм по пр. Соборності від буд.№18 до буд.№ 11л. Загальна протяжність заміненої ділянки – 366 погонних метрів. Зі слів Леоніда Дацюка, начальника Цеху водопровідно-каналізаційних мереж – старі зношені труби відпрацювали свій експлуатаційний термін, що призводило до частих аварійних ситуацій, ліквідація яких потребувала значних зусиль і тривалого часу. Відповідно металевий водогін замінено на новий трубопровід із питного поліетилену. Дане будівництво забезпечить надійність водопостачання в районі РАЦСу.

Окрім цього, до кінця жовтня згідно з вимогами Нацкомісії буде встановлено 5 приладів обліку стічних вод на каналізаційних насосних станціях та очисних спорудах м. Луцька, а до завершення року ще 8 приладів обліку на КНС. Загальна вартість обладнання та робіт становить близько 430 тис. грн.

Звертаємо увагу, що всі роботи проводились і проводяться задля поліпшення якості водопровідної води, безперебійного водопостачання та водовідведення, а також зменшення кількості аварій на мережах. Все це коштує немалі гроші. В свою чергу бажаємо споживачам не забувати своєчасно сплачувати за послуги надані нашим підприємством, адже лише вчасна оплата дозволить безперебійно отримувати воду в своїх домівках.

До слова, станом на 01 жовтня 2014р. загальна заборгованість населення перед КП «Луцькводоканал» становить майже 5.5 млн грн.

КП «Луцькводоканал»

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ