На Закарпатті правоохоронці задокументували факт дачі хабара працівнику ДАІ

На Закарпатті правоохоронці задокументували факт дачі хабара працівнику ДАІ

21.10.14 09:42 0 667
За нескладання адмінпротоколу водій-порушник намагався відкупитись 50 гривнями. Слідчо-оперативна група Мукачівського міськвідділу разом із працівниками відділу внутрішньої безпеки в Закарпатській області задокументували цей факт спроби підкупу працівника ДАІ.

Обідньої пори працівник УДАІ області зупинив на вул.Матросова в м.Мукачеві автомобіль «ВАЗ-2109». Водій порушив вимоги дорожнього знаку 4.2 (рух праворуч) і за уникнення відповідальності - складання адміністративного протоколу, пропонував і дав працівнику міліції незаконну винагороду у сумі 50 гривень. Факт дачі грошей було задокументовано правоохоронцями, а чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності вже за іншою статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ДАІ нагадує учасникам дорожнього руху: за спробу уникнути відповідальності шляхом дачі хабара працівникові ДАІ доведеться відповідати за законом. Зокрема, за вчинення таких дій ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України (Давання хабара) передбачає штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (до 12 750 грн.), або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Шановні водії! Поважайте свою гідність, не провокуйте правоохоронців, адже кращий спосіб уникнути відповідальності – це бути законослухняним учасником дорожнього руху. Тільки спільними зусиллями працівників ДАІ та водіїв вдасться навести порядок на дорозі, забезпечити безпеку руху та відновити довіру до міліції.

Мукачівський МВ УМВС України

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Лише спільні зусилля та ...

КОМЕНТАРІ