Рятувальники ДСНС України доставили до Краматорська більше 57 тонн гуманітарної допомоги

Рятувальники ДСНС України доставили до Краматорська більше 57 тонн гуманітарної допомоги

21.10.14 11:12 0 660
20 жовтня, жителі Краматорська отримали черговий транш гуманітарної допомоги від рятувальників ДСНС України. Цього разу продукти харчування для жителів Сходу доправили співробітники Запорізької, Дніпропетровської, Київської, Миколаївської, Одеської, Чернігівської, Черкаської, Чернівецької областей та міста Києва. Вантажі із гуманітарною допомогою спочатку прибули до Запоріжжя, а потім вирушили на Схід України – до міста Краматорськ.

Рятувальники доставили для людей 57,4 тонни продуктів харчування, а саме:макаронні вироби, рисову крупу, соняшникову олію, м’ясні та рибні консерви загальною вагою 44 тонни та молочні каші та дитячі молочні суміші загальною вагою 13,4 тонни.

Продукти харчування були придбані рятувальниками на кошти, виділені Урядом України для забезпечення першочергових потреб людей.

Раніше, 3 жовтня, рятувальники з Миколаївської, Полтавської, Херсонської областей вже доставили до міста Сєвєродонецьк Луганської області 44тонни гуманітарної допомоги, а саме продукти харчування (консерви, печиво, кава, чай, згущене молоко, макаронні вироби) загальною вагою 36,8 тонни, медичні засоби – 152 тисячі 200 одиниць, електрогенератори – 36 одиниць, ковдри – 250 штук, подушки – 700 штук, матраци – 482 штуки та постільну білизну – 500 комплектів.

Рятувальники доставили гуманітарну допомогу, а саме 116 тонн, і до міст Маріуполя та Краматорська Донецької області. Так, 7 жовтня рятувальники Херсонської та Миколаївської областей доставили до Маріуполя Донецької області продукти харчування (каші молочні, крупа рисова, крупа гречана, консерви м’ясні), підгузки, ковдри, матраци, подушки.

13 жовтня черговий вантаж гуманітарної допомоги дніпропетровські та запорізькі рятувальники доправили до Краматорська соняшникову олію, гречану крупу, консерви рибні та м’ясні, макаронні вироби, сіль, цукор, чай.

Ця допомога також була придбана на кошти, виділені Урядом.

Таким чином, рятувальники ДСНС України вже закупили та доставили на кошти, виділені з держбюджету, 217,6 тонн гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, у серпні цього року було прийнято Розпорядження Кабінету Міністрів України № 715-р “ Про виділення коштів на придбання товарів першої необхідності для населення, яке проживає на територіях проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях”, відповідно до якого Державній службі України з надзвичайних ситуацій з держбюджету виділено 10 000 000 грн. для забезпечення першочергових потреб людей.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 21.10. – у Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ