Гітлер приховував геноцид євреїв, щоб укласти мир, – історик

Гітлер приховував геноцид євреїв, щоб укласти мир, – історик

21.10.14 10:25 0 668
Щоб не залишати доказів масового вбивства єврейського народу в Україні, гітлерівці спалювали тіла євреїв, а потім розсіювали їхній прах. Нацисти розуміли, що геноцид євреїв потрібно приховати, бо на той час у гітлерівців був план укласти перемир'я із західними державами, щоб сконцентрувати свої сили на боротьбі з Радянським Союзом.

Про це розповів гість програми «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» (щонеділі, о 23:00 на телеканалі ZIK) Андрій Козицький, кандидат історичних наук, доцент ЛНУ ім. Івана Франка.

Бабин Яр – найвідоміший у світі доказ Голокосту. Масові розстріли євреїв в Україні розпочалися 1941 року, коли німці окупували Київ. За підрахунками істориків, в урочищі Бабин Яр, що на околицях Києва, під час німецької окупації вбили близько ста тисяч осіб. Нацисти розстрілювали не лише євреїв, а й циганів, представників української інтелігенції та радянських військовополонених.

«Можна стверджувати, що Бабин Яр містить геноцидний характер, оскільки люди були розстріляні лише через приналежність до єврейського народу. Гітлер почав винищувати євреїв, оскільки вважав, що у поразці Німеччини у Першій світовій війні був винен саме цей народ», – зазначив Андрій Козицький, кандидат історичних наук, доцент ЛНУ ім. Івана Франка.

Журналістам «Історичної правди» вдалося поспілкуватися з людьми, які врятувалися від розстрілів у Бабиному Яру, та свідками німецької окупації у Галичині, під час якої також масово винищували єврейський народ. Їхні свідчення – у програмі.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Швайка: ...
Наступна новина: 21 жовтня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ