6 листопада у Львові покажуть фільм «Поводир», адаптований для незрячих

6 листопада у Львові покажуть фільм «Поводир», адаптований для незрячих

21.10.14 13:29 0 677
Від 20 жовтня, у кінотеатрах України розпочинається показ художнього фільму режисера Олеся Саніна «Поводир». Фільм адаптований для незрячих глядачів через створення окремої звукової доріжки з тифлокоментарем. Олесь Санін з колегами вирушає у тур містами України з метою презентації «Поводиря». 6 листопада фільм презентуватимуть у Львові у кінотеатрі «Кінопалац».

Про це 20 жовтня передає прес-служба ЛМР.

Як зазначається у повідомленні, наразі організатори збирають інформацію про чисельність незрячих глядачів під час демонстрації фільму в кінотеатрі у кожному місті. Це необхідно для того, щоб забезпечити достатню кількість технічних засобів для перегляду незрячими цього фільму.

«Прошу усіх долучитися до розповсюдження цієї інформації і допомогти незрячим переглянути цей фільм. З гордістю можу додати, що тифлокоментар до «Поводиря» створила у Львові актриса Олександра Бонковська. У фільмі знімалися справжні незрячі, які ніколи не могли навіть мріяти про акторську долю.

Маю надію, що після «Щоденника пам’яті» та «Поводиря» з’являться наступні фільми з тифлокоментарем для незрячих глядачів», – зазначила автор та керівник численних проектів з адаптації життєвого простору для осіб з глибокими порушеннями зору Оксана Потимко.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ