У львівській Медіатеці відкриють фотовиставку «Е97»

У львівській Медіатеці відкриють фотовиставку «Е97»

21.10.14 15:57 0 707
20 жовтня, у понеділок, у приміщенні першої львівської Медіатеки, що на вул. Мулярській, 2а, відбудеться відкриття фотовиставки проекту «Е97», що є назвою автомобільної траси, яка поєднує материкову Україну та півострів Крим. Подія відбувається в межах офіційного відкриття Медіатеки.

Про це 20 жовтня передає прес-служба Львівської міськради.

За словами організаторів, групова виставка «Е97» презентує фотопроекти художників, створені на території Криму. Роботи відображають мистецький погляд на простір автономної республіки, апелюють до внутрішніх образів і почуттів. Паралельна програма виставки, що триватиме до 2 листопада, залучає до комунікації митців і запрошених спеціалістів з відвідувачами на теми фотомистецтва та актуальних питань «творення» .

«Е97» – це співтворчість кримських та львівських художників, спрямована на руйнування стереотипів у сприйнятті навіть самого слова «Крим». Цей проект, який планувався ще до анексії, а тепер набув нової актуальності, є першою спробою самовираження художників з Криму у просторах Львова.

Мешканці Львова та усі охочі зможуть більше дізнатись про Крим, відчути його мистецтво та долучитись до наступних проектів чи запропонувати власні.

Учасники: (Сімферополь) Дінара Ахтемова (Сімферополь), Олександра та Олександр Кроліковські, Віталій Фоменко, Терьохіна Надія (Севастополь), Олександра Давиденко (Львів), Herbert Rometsch (Мюнхен).

У програмі відеоарт від Дмитра Гончаренка (Koktebel Art Residence), перформанс від Krolikowski Art. Також на відвідувачів чекає зустріч з учасниками виставки та розмова «Творення. Реакція | Море» – про мистецтво фотографії і не тільки.

Усіх охочих запрошують на воркшопи та перформанси в рамках виставки.

Проект – виставка «Е97» реалізується в межах програми «Майстерня громадської активності» за підтримки Колегіуму ім. Теодора Гойса Фонду Роберта Боша, Об’єднання MitOst e.V. та програми Польсько-Американського Фонду Свободи «Перетворення у Регіоні» – RITA, яку реалізує Фонд «Освіта для демократії». В Україні програма реалізується «Українською мережею освіти дорослих та розвитку інновацій» за підтримки локальних партнерів. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ