Львівська філармонія презентує проект української музики «Мелодія»

Львівська філармонія презентує проект української музики «Мелодія»

21.10.14 14:38 0 669
23 жовтня у Львівській філармонії соліст Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької Петро Радейко та Академічний інструментальний ансамбль «Високий замок» презентують проект української музики «Мелодія». У програмі концерту – українські народні пісні та романси, естрадні авторські композиції у стилі босса-нова, свінг, балада та етно-джаз.

Про це 20 жовтня передає прес-служба Львівської міськради.

Академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок» Львівської філармонії, під керівництвом Андрія Яцківа, крім цікавих та неординарних аранжувань українських пісень, запропонує музичним гурманам як запальні віртуозні сольні твори, так і романтичні мелодії флейти. Проект української музики «Мелодія» є національним і відбудеться в інших містах України.

До проекту залучені вокалістки Іванна Комаревич, Світлана Дубініна та Ольга Титик, а також відомий гітарист Андрій Бадюк. Львівський композитор Михайло Олійник написав до проекту авторські пісні, а також як піаніст виконає власні сольні інструментальні твори.

Творча співпраця Петра Радейка з Михайлом Олійником зародилася під час революційних подій в Україні. У їхній першій спільній пісні «Мамо, не плач»«, яка присвячена загиблим героям Небесної сотні, взяло участь близько 70 львівських музикантів. Саме ця пісня, аранжування до якої зробив мистецький керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Андрій Яцків, стала поштовхом до продовження спільної праці.

Наступною спільною роботою Михайла Олійника з Петром Радейком була пісня «Чуєш, ти чекай мене». Цей відомий вірш Костянтина Сімонова «Жди меня» українською переклав Юрій Гончаренко. Пісня пов’язана з подіями в Україні і написана на підтримку військових та їхніх родин.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Волинян викрав із поля три ...

КОМЕНТАРІ