На Львівщині відзначили 100-річчя від дня народження Владики Степана (Чміля)

На Львівщині відзначили 100-річчя від дня народження Владики Степана (Чміля)

21.10.14 13:50 0 722
19 жовтня у м. Судова Вишня Мостиського району заступник голови ЛОДА Володимир Харчук взяв участь в урочистостях з нагоди 100-річчя від дня народження Преосвященного Владики Степана (Чміля), Єпископа УГКЦ.

У рамках урочистостей відбувся Молебень, посвячення меморіальної таблиці на честь 100-річчя від дня народження Преосвященного Владики Степана (Чміля), Архиєрейська Божественна Літургія.

На завершення Літургії були прочитані листи привітання від Святішого Отця Франциска, Папи Римського, Блаженнішого Святослава (Шевчука) та Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка).

У Народному домі Судової Вишні відбулася Урочиста академія на тему: „Преосвященний Владика Степан (Чміль) – один із найкращих українських робітників у Христовому винограднику”.

Патріарх Йосиф Сліпий так висловився про Владику Степана Чміля: «Отець Степан Чміль був великим виховником, опікуном, приятелем, а над усе батьком. Він мав усі прикмети такого батька: доброту, терпеливість, дбайливість, спокій душі, благородну веселість, велику працьовитість, добру теплоту духа, а над усе любов до молодих душ. Водночас він був людиною, що була хрустального характеру, що мала засади і боронила їх у житті. Отець Степан Чміль живе з нами ! Нехай його слово, приклад і зразок все будуть перед нашими очима. Йдіть його слідами любові до рідної Церкви, свого обряду мови й історії».

Довідка:

Степан Чміль ( 1914-1978) – Єпископ, Архімандрит та Ректор Української Папської Малої Семінарії в Римі, перший український селезіянин східного обряду УГКЦ — духовний син св. Івана Боско. Також Владика був вчителем української та італійської мов Українського Католицького Університету, що знаходився неподалік базиліки Святої Софії в Римі. Проводив духовні конференції та був сповідником різних релігійних спільнот. Крім цього, був членом Комісії з питань визнання недійсності подружжя для вірних східного обряду. З прибуттям Патріарха Йосифа до Риму о. Степан став його довіреним соратником.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ