Юрій Турянський зустрівся з делегацією Місії спостерігачів ОБСЄ в Україні

Юрій Турянський зустрівся з делегацією Місії спостерігачів ОБСЄ в Україні

21.10.14 15:21 0 616
Т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський 20 жовтня провів зустріч із представниками Місії спостерігачів ОБСЄ в Україні на чолі з головою Місії Таною де Зулуета.

Це вже другий візит делегації у Львівську область за останні два тижні. Предметом сьогоднішнього діалогу стала підготовка Львівщини на заключному етапі до позачергових виборів народних депутатів України, які відбудуться у неділю, 26 жовтня.

На початку зустрічі Юрій Турянський висловив подяку за всебічну підтримку, яку надають нашій державі країни-члени ОБСЄ, зокрема, за допомогу з припинення протистояння на сході України та за постійний моніторинг ситуації, що проводиться цією організацією. “Така підтримка особливо необхідна в цей непростий для України час”, – зазначив очільник області.

Він додав, що суспільно-політична ситуація в нашому регіоні є стабільною, правопорушень на грунті національної, расової чи релігійної дискримінації не зареєстровано. Також немає фактів поширення ксенофобії.

Водночас начальник відділу реєстру виборців апарату ОДА Федір Алєйніков коротко охарактеризував стан підготовки до виборів на Львівщині.

За його словами, органи влади та місцевого самоврядування зробили все необхідне, аби вибори в області відбулися вчасно і без проблем.

“Усі виборчі округи забезпечені приміщеннями та оснащені матеріально-технічним забезпеченням. Окрім того, надруковані попередні списки виборців та іменні запрошення, які передано дільничним виборчим комісіям та організовано охорону приміщень виборчих комісій тощо”.

Федір Алєйніков підкреслив, що на Львівщині також надається юридична консультація тимчасово переміщеним особам зі східних областей України та АР Крим щодо роз'яснення норм Законів України і новоприйнятих постанов Центральної виборчої комісії щодо можливості голосування на території Львівської області.

Голова Місії спостерігачів в Україну Тана де Зулуета висловила вдячність владі області за максимальне сприяння до доступу інформації для довгострокових спостерігачів ОБСЄ, які працюють в Україні.

“У день голосування до нас приєднаються близько шестисот короткострокових спостерігачів майже з усіх держав-членів ОБСЄ. Серед них майже двісті – це представники парламентських асамблей. Тому можу з впевненістю сказати, що зацікавленість Європи у ході та результатах парламентських виборів в Україні є великою”, – наголосила Тана де Зулуета.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку активізовують ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ