Медики-волонтери з різних куточків України з`їдуться на Тернопільщину

Медики-волонтери з різних куточків України з`їдуться на Тернопільщину

21.10.14 11:07 0 652
Всеукраїнський збір-вишкіл медиків-волонтерів триватиме на Тернопільщині з 14 по 16 листопада. Захід відбудеться з ініціативи громадської організації «Медичний загін спецпризначення «Білі берети» та за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації.

Метою вишколу є підготовка кваліфікованих медиків-волонтерів. За попередньою інформацією, для участі уже зголосилися представники Львівської, Полтавської, Харківської областей та м. Києва.

Про організацію заходу йшлося на робочій зустрічі під керівництвом заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри 20 жовтня.

«У сьогоднішній непростий час ми, як ніколи, потребуємо висококваліфікованих медичних працівників, здатних оперативно реагувати у надзвичайних ситуаціях, - наголосив Леонід Олексійович. – Тому такі вишколи, які проводяться у максимально наближених до нелегких реалій умовах, є дуже корисні і потрібні. Ми докладемо всіх зусиль, або захід пройшов на належному рівні і мав практичну цінність для його учасників».

У програмі вишколу - тренінги «Основи евакуації», «Зупинка кровотечі при пораненнях», «Протокол АВС», «Серцево-легенева реанімація», «Відновлення прохідності дихальних шляхів», «Зупинка артеріальної кровотечі за допомогою бинтів і смужок Целокс», «Десмургія» (накладання пов'язок, перев'язування, «Транспортування постраждалих» (Перенесення постраждалих на ношах, стрес-тест (відпрацювання практичних навиків

на «умовному», штучно створеному полі бою).

Всі учасники вишколу отримають сертифікати проходження медичних навчань та грамоти.

Довідково: Громадська організація «Медичний загін спецпризначення «Білі берети» створена у квітні 2014 року у Тернополі. Її метою є підготовка фахівців, які б володіли знаннями та навичками у галузях надання першої домедичної допомоги, організації надання медичної допомоги у надзвичайних, екстрених ситуаціях, при введенні військового стану та при масових заходах; забезпечення керування в разі необхідності мобільними медичними пунктами, члени яких мають знання та навички, управління та координація медичною службою на полі бою; в мирний час при потребі підсилення будь-якого підрозділу, бригад швидкої допомоги, міліції, чи МНС кваліфікованою лікарською допомогою; забезпечення долікарської медичної допомоги під час масових заходів, до приїзду швидкої допомоги.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: Олександр ...
Наступна новина: Рятувальники ДСНС України ...

КОМЕНТАРІ