На Тернопіллі Олег Сиротюк оглянув виробничі потужності спиртових підприємств у Борщові та с. Нагірянка Чортківського р-ну

На Тернопіллі Олег Сиротюк оглянув виробничі потужності спиртових підприємств у Борщові та с. Нагірянка Чортківського р-ну

21.10.14 12:10 0 690
Перебуваючи з робочою поїздкою в Борщівському районі 17 жовтня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк ознайомився з роботою підприємства Укрспирт МПД «Борщів».

Очільник області оглянув виробничі потужності і технічний стан підприємства. Як зазначив Олег Сиротюк, спиртзавод готовий до запуску та до процесу виробництва. Уже цього тижня підприємство запрацює.

«Цей рік для Борщівського спиртзаводу був непростим, підприємство зупинилося. Однак для нас було важливо, щоб воно знову запрацювало на повну потужність. – зауважив голова ОДА. - Протягом року ми провели не одну нараду з даного питання на рівні Міністерства, а також підприємства «Укрспирт». Результатом нашої роботи став запуск виробництва. Робота заводу - це понад 100 додаткових робочих місць та надходження до районного бюджету».

За словами заступника начальника з технічних питань Підприємства «Укрспирт» МПД «Борщів» В'ячеслава Богдана, виробнича потужність спиртзаводу становить 2,750 декалітрів на добу.

«За дві з половиною доби ми можемо наповнити нашою продукцією залізничну цистерну, - зазначив В'ячеслав Богдан. - Виробнича потужність з переробки зерна становить 22 тис. тонн на рік, з виробництва спирту – 854 тис. дал на рік. У другій половині березня підприємство було зупинено і протягом квітня – вересня не працювало. На даний час роботу відновили. Головним завданням для нас є якісна продукція».

Як зазначив керівник області, Тернопільщина завжди була однією кращих за якістю спиртової продукції. «Я впевнений в тому, що в теперішніх умовах якість не відрізнятиметься. Зараз, коли між підприємствами жорстка конкуренція, кожен намагається працювати якнайкраще. Я впевнений в тому, що це хороший стимул до високоякісної продукції», - констатував Олег Сиротюк.

Також Олег Сиротюк оглянув Марилівське МПД, що у с. Нагірянка Чортківського району. Це найбільше і найпотужніше спиртове підприємство в області.

Як зазначив керівник Марилівського МПД Василь Шуберт, виробнича потужність з переробки зерна складає 65,0 тис. тонн на рік, з виробництва спирту – 2196,0 тис. дал на рік. Працєє на заводі– 165 чоловік.

«За 9 місяців 2014 року підрозділом вироблено 829 тис. дал етилового спирту, що на 605 тис. дал, або 42 % менше, ніж за відповідний період 2013 року. З них в липні вироблено лише 44 тис. дал спирту, протягом серпня – вересня і до 14 жовтня підприємство було зупинено і виробництва не проводило. З 14 жовтня виробництво відновлено. Зерно на переробку поступає від сільгоспвиробників області», - констатував Василь Шуберт.

За словами голови Тернопільської ОДА Олега Сиротюка, планують ввести в дію ще кілька спиртзаводів в області, поки що ведуться перемовини.

«Коли ми говоримо про Тернопільщину, як про аграрну область, ми маємо розуміти, що наше завдання поглибити переробку, щоб від нас йшла не сировина, а вже готова продукція. – зазначив керівник краю. – Тому для нас дуже важливо відновити роботу спиртових заводів області, які займали левову частку у виробництві спирту в Україні».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ольга Богомолець ...
Наступна новина: Фестиваль «Поклик серця» ...

КОМЕНТАРІ