Звернення Громадської ради при УМВС України в Чернівецькій області до буковинців

Звернення Громадської ради при УМВС України в Чернівецькій області до буковинців

22.10.14 13:16 0 618
Шановні буковинці!

16 вересня 2014 року вступив в дію Закон України «Про очищення влади». Ми, члени Громадської ради при УМВС України в Чернівецькій області, до складу якої входять представники більш як 25 громадських організацій Буковини, глибоко стурбовані ситуацією, яка склалася в області після прийняття 16 вересня 2014 року вказаного Закону.

Незважаючи на те, що на даний час урядовими нормативно-правовими документами не визначено порядок створення відповідних органів для проведення люстрації, на теренах Буковини незаконно та самовільно створюються люстраційні комісії без відповідних на те повноважень, які незаконними методами починають проводити так звану люстрацію, використовуючи для цього сміттєві баки-альтфатери.

Враховуючи таку ситуацію, до Громадської ради при УМВС надходять численні звернення громадян області щодо правомірності таких люстраційних дій.

У зв'язку з цим Громадська рада при УМВС України в Чернівецькій області стурбована такими незаконними діями так званих люстраторів і звертається до правоохоронних органів області давати правову оцінку подібним діям, а органам державної влади та місцевого самоврядування не сприяти створенню подібних самозванних комісій і не забезпечувати їх приміщеннями, зв'язком та іншим матеріально-технічним забезпеченням.

Такі люстраційні дії підривають авторитет і погіршують імідж в цивілізованому світі як громадян, так і всієї України та грають на руку проросійським силам і Путіну для опаплюження України на міжнародному рівні.

Громадська рада запевняє буковинців, що вона не сприймає та засуджує відповідні дії, оскільки вони є незаконними і доводить до відома громадян області, що вона готова стояти на сторожі чинного законодавства України, законних прав та інтересів громадян і буде боротися із проявами корупційних діянь у всіх ланках державних структур.

Громадська рада звертається до всіх буковинців з проханням не підтримувати протизаконні дії люстраторів-самозванців.

Громадська рада при УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Визначили ділянки для ...
Наступна новина: За зберігання наркотиків ...

КОМЕНТАРІ