На Вінничині дотримуйтеся правил пожежної безпеки під час виборів

На Вінничині дотримуйтеся правил пожежної безпеки під час виборів

22.10.14 08:08 0 761
26 жовтня всі українці прийдуть на виборчі дільниці аби віддати свій голос вибраній політичній партії.

З метою забезпечення на-лежного протипожежного за-хисту об’єктів, задіяних під час проведення голосування, співробітниками Головного управління ДСНС України у Вінницькій області здійсню-ється ряд заходів, спрямо-ваних на забезпечення пожеж-ної та техногенної безпеки на об’єктах, відведених під ви-борчі дільниці.

З членами виборчих комісій проводяться інструктажі стосовно дотримання вимог пожежної безпеки. Перевіряється справність джерел водопостачання та звертається увага відповідальних осіб на утримання в належному стані електрообладнання. Особлива увага приділяється забезпеченню місць голосування первинними засобами пожежогасіння та наявності систем протипожежного захисту й евакуаційних виходів.

Згідно з вимогами пожежної безпеки в приміщеннях, де розташовані виборчі дільниці, повинно бути не менше двох евакуаційних виходів. У приміщенні виборчої дільниці, на видному місці, повинен бути вивішений план евакуації людей на випадок пожежі чи іншої надзвичайної події, а поряд з стаціонарним телефоном – встановлена табличка із вказаними номерами пожежно-рятувальної служби. Шляхи евакуації мають бути вільні від сторонніх предметів, щоб не перешкоджати вільному руху людей, а килимові доріжки – надійно прикріплені до підлоги. Виборчі дільниці забезпечуються первинними засобами пожежогасіння з розрахунку 2 вогнегасники в зал для голосування, по одному в інші кімнати та на шляхах евакуації – коридорах, по одному на початку та в кінці. Розміщувати їх необхідно на видних місцях на висоті не менше 1,5 метра від рівня підлоги.

Відповідальність за забезпечення пожежної безпеки покладається на голову виборчої комісії. За станом протипожежного захисту на дільницях слідкуватимуть співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які у день проведення виборів цілодобово чергуватимуть в місцях голосування.

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час проведення виборчої кампанії.

При виявленні пожежі або ознак горіння на виборчій дільниці негайно повідомте Службу порятунку за номером «101», при цьому повідомте основні відомості, такі як номер виборчої дільниці, адресу об’єкта, кількість поверхів на об’єкті, місце виникнення пожежі, ситуацію, що склалася, наявність людей на об’єкті, наявність на об’єкті співробітника ДСНС, місцезнаходження та стан бюлетенів, а також повідомте своє прізвище. До моменту прибуття перших підрозділів слід вжити першочергових заходів по евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей (насамперед бюлетенів).

Ці прості та легкі у виконані заходи допоможуть забезпечити пожежну безпеку та у разі виникнення горіння швидко та оперативно відреагувати на надзвичайну ситуацію.

ГУ ДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ