Луцьк: безкоштовне обстеження на виявлення ризику серцево-судинних захворювань продовжується!

Луцьк: безкоштовне обстеження на виявлення ризику серцево-судинних захворювань продовжується!

22.10.14 10:10 0 670
У м. Луцьку продовжується акція «Здоров'я Вашого серця у Ваших руках». Центр моніторингу обстеження населення Програми «ВОЛИНЬКАРД» та КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» за підтримки управління охорони здоров'я Луцької міської ради запрошують волинян пройти безкоштовне медичне обстеження на виявлення факторів ризику серцево-судинних захворювань.

Обстеження проводитиметься до 12 грудня 2014 року в приміщенні КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» (колишня «Поліклініка №1», перший поверх) за адресою: м. Луцьк, пр. Волі 66а, з 8.00 до 12.00 год.

Кваліфіковані медичні працівники визначать рівень холестерину та артеріального тиску, окружність талії та проведуть опитування. За результатами обстеження буде визначено персональний рівень ризику серцево-судинних захворювань.

Варто зазначити, що попередньо безкоштовне обстеження населення на виявлення ризику серцево-судинних захворювань проводилось з 29 вересня по 3 жовтня 2014 року в рамках відзначення Днів Здорового Серця у КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги. З 08:00 до 12:00 год. лучани могли здати аналізи і впродовж двох днів дізнатися про стан свого здоров'я.

За час акції було оглянуто 164 людей (111 жінок та 53 чоловіків), середній вік обстежених – 66 років.

Загалом, за результатами акції у 16 обстежених ризик захворіти серцево-судинними захворюваннями є низький, у 63 – помірний, а в 76 обстежених високий. Осіб з помірним та високим ризиком медичні працівники Центру моніторингу та обстеження населення «Волинькард» відразу записували на консультацію до кардіолога, де їм проводили детальніший огляд та визначали подальше лікування.

«Успіх цього обстеження виявився дуже великим. Багато лучан зверталося до Центр моніторингу та обстеження «Волинькард» та у КЗ «Луцький центр первинної медико-соціальної допомоги» з проханням повторної акції. Тому, нами було прийнято рішення продовжити цю ініціативу до кінця 2014 року. Запрошуємо усіх лучан перевірити своє здоров'я та визначити рівень ризику серцево-судинних захворювань», - заявив керівник регіональної програми «Волинькард» професор Андрій Ягенський.

За даними Центру здоров'я, від серцево-судинних захворювань в Україні помирає кожен другий. Більшість просто не дотримується запобіжних заходів, які зменшують ступінь ризику. Адже куріння, малорухливий спосіб життя, стреси, неправильне харчування сприяють підвищенню рівня холестерину в крові, збільшенню надлишкової ваги, артеріального тиску, захворювання цукровим діабетом, ризик розвитку хвороб системи кровообігу. Одним із засобів профілактики здоров'я серцево-судинної системи, а відтак і всього організму, є контроль артеріального тиску.

Пам'ятайте, здоров'я Вашого серця – у Ваших руках!

Управління охорони здоров'я Луцької міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 14-16 листопада на ...
Наступна новина: Хмельниччина: на ...

КОМЕНТАРІ