Волинська область: у Камені-Каширському служби екстреної допомоги тренувалися рятувати людей

Волинська область: у Камені-Каширському служби екстреної допомоги тренувалися рятувати людей

22.10.14 16:03 0 749
У місті Камені-Каширському на базі Вищого професійно-технічного училища відбулись комплексні навчання із залученням усіх служб екстреного реагування та волонтерів у випадку масового ураження людей внаслідок терористичного акту.

За тактичним задумом в навчальний корпус № 1 влучив артилерійський снаряд. 10 осіб, які знаходились безпосередньо в приміщеннях, отримали травми різного ступеню важкості та характеру.

До прибуття спеціалізованих підрозділів керівники училища організували евакуацію працівників та студентів, надали першу долікарську допомогу потерпілим.

Рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Каменя-Каширського, які оперативно прибули на виклик, евакуювали потерпілих безпосередньо з осередку надзвичайної ситуації та провели постановку водяної завіси.

Одна за одною на місце події прибувають машини служб екстреної допомоги: швидкої допомоги, міліції, служби газу, енергетики. На сортувальних майданчиках потерпілим надається перша долікарська допомога, працюють психологи. Працівники УМВС та ДАІ працюють над збереженням громадського спокою та недопущенню громадян до місця виникнення надзвичайної ситуації, працівники Волиньобленерго відключили подачу електроживлення на територію училища, працівники газової служби проводять перевірку витоку газу. Після чого всі керівники структурних підрозділів доповідають керівнику штабу по ліквідації НС про проведену роботу.

Після надання кваліфікованої медичної допомоги всіх потерпілих госпіталізують до медичних закладів. Окрім професіональних медиків, працюють і волонтери. Вони також надають допомогу потерпілим та беруть участь у їх транспортуванні до карет швидкої допомоги.

Насамкінець працівники ДСНС наголосили учасникам навчань на дотриманні правил безпеки життєдіяльності, а медики провели наглядний практичний тренінг щодо надання першої медичної та долікарської допомоги.

У навчаннях взяли участь 50 працівників від служб екстреного реагування району, представники Червоного Хреста та волонтери.

Підрозділами Служби Порятунку "101" залучено 7 одиниць техніки та 50 чоловік особового складу.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ