На Житомирщині міліцією зареєстровано 47 повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом

На Житомирщині міліцією зареєстровано 47 повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом

22.10.14 15:51 0 774
За час перебігу виборчої кампанії в області до чергових частин органів внутрішніх справ надійшло понад чотирьох десятків повідомлень щодо можливих порушень законодавства. Кожний факт ретельно перевіряється. Наразі за 12 з них розпочато кримінальні провадження, одне з яких уже направлено до суду. По іншим фактам триває досудове розслідування.

У більшості зареєстрованих випадків до міліції звертаються представники чи й самі кандидати у народні депутати, або ж просто суспільно активні громадяни.

Уся інформація, яка надходить безпосередньо до чергових частин, а також розміщена у засобах масової інформації, ретельно перевіряється. Серед повідомлень, з якими люди звертаються до міліції:

- заяви щодо можливого підкупу громадян;

- відсутність необхідних відомостей на розповсюджених агітаційних матеріалах;

- повідомлення про вчинення хуліганських дій;

- відомості про пошкодження агітаційних матеріалів, палаток, а також поширення неправдивих даних про кандидатів, незаконну агітацію та інше.

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорій Полковніков, станом на 20 жовтня міліцією за вказаними фактами розпочато 12 кримінальних проваджень, 8 – за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, 4 – за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права…) ККУ.

Одне з проваджень про хуліганські дії відносно агітатора, які відбувалися 29 вересня 2014 року у м. Малині, уже направлено до суду з обвинувальним актом відносно жителя райцентру.

Ще у 9 із зареєстрованих повідомлень вбачаються ознаки адміністративних правопорушень, відтак встановлюються причетні особи для притягнення їх до відповідальності.

Загалом перевірки тривають.

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ