В Житомирській області у Коростені правоохоронці разом з громадою викрили незаконний пункт прийому металобрухту

В Житомирській області у Коростені правоохоронці разом з громадою викрили незаконний пункт прийому металобрухту

22.10.14 17:03 0 671
Розслідуючи крадіжки майна громадян, працівники міліції разом з помічниками з місцевого громадського формування «Яструб» провели спільний рейд у районному центрі. Під час санкціонованого обшуку у домоволодінні місцевої жительки вони виявили осередок нелегального бізнесу.

Металобрухт та засоби для його зважування, розташовані по всьому подвір'ї, красномовно свідчили про незаконну діяльність господарів. Прийом лому чорних та кольорових металів, без відповідних дозвільних документів, як з'ясувалось, організувала 60-річна жінка. У «підприємниці» правоохоронці вилучили близько 300 кг металобрухту та спеціальні ваги, призначені для його зважування.

- Саме до таких нелегальних пунктів прийому металу і несуть злодюжки викрадений металевий посуд, господарчий реманент, телефонні дроти тощо, адже тут ніхто не поцікавиться їх походженням, - прокоментував начальник Коростенського МВ УМВС Ігор Жміда. – Відтак міліція проводить постійні заходи, спрямовані на виявлення та припинення незаконної діяльності. Слід пам'ятати, що обидва діяння – незаконне заволодіння чужим майном і порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом визнаються як кримінальні правопорушення.

Наразі слідчим відділенням розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального Кодексу України. Здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організація незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту караються штрафом від п'ятисот до тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від ста до двохсот годин.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ