В Закарпатській області розповіли як отримати від держави 20% компенсації на придбання твердопаливного або електричного котла?

В Закарпатській області розповіли як отримати від держави 20% компенсації на придбання твердопаливного або електричного котла?

22.10.14 08:49 0 635
1 жовтня поточного року Кабінет Міністрів України прийняв постанову, відповідно до якої люди можуть отримати компенсацію частини кредиту на придбання твердопаливного або електричного котла. Відшкодування становитиме до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тисяч гривень. Загалом на ці потреби Уряд виділив 50 млн грн бюджетних коштів.

Завдяки цій Урядовій програмі у людей з'явились додаткові можливості забезпечити незалежність своєї оселі від газу, який вже кілька місяців в нашу державу не постачається з Росії.

Охочих за рахунок заміни котла зменшити споживання газу, кредитуватиме АТ «Ощадбанк». Розроблена схема дій для використання цього механізму.

Щоб отримати позику, спочатку потрібно обрати в магазині необхідний котел для заміщення природного газу. Ним може бути твердопаливний або електричний котел. Від організації, котра продає котел, необхідно взяти рахунок для оплати.

Потім – надати документи до відділення «Ощадбанку» для отримання кредиту. Після розгляду документів, банк приймає рішення про виділення кредиту.

Якщо банк дасть згоду, треба оплатити початковий внесок у розмірі 10% від вартості котла та надати «Ощадбанку» документи, що підтверджують придбання пристрою. Після цього людина отримує перераховану компенсацію на свій поточний рахунок відкритий «Ощадбанком». За умовами кредитування АТ «Ощадбанк», кредит надається у гривнях на термін до 36 місяців за ставкою 25% річних. Мінімальна сума кредиту – 1 тисяэ ?а гривень, максимальна – до 30 тис. грн. Банк бере разову комісійну винагороду у розмірі 3% від суми кредиту.

Після того, як банківська установа передає підтвердження отримання котла в Держенрегоефективності, проводиться компенсація 20% вартості котла на рахунок в банку.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ