В охороні виборчих дільниць на Хмельниччині міліціонерам допомагатиме громадськість (+)

В охороні виборчих дільниць на Хмельниччині міліціонерам допомагатиме громадськість (+)

22.10.14 12:31 0 689
Міліція Хмельниччини до забезпечення охорони громадського порядку під час виборів готова, але розраховує на підтримку і допомогу громадськості. Про це журналістам повідомив під час прес-конференції начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний.

— Ми плануємо задіяти 1760 працівників міліції для охорони виборчих дільниць, але крім цього, розраховуємо залучити ще 1677 представників громадськості — членів громадських формувань та активістів громадських організацій, — розповів Олександр Григорович. — Під час минулих виборів активісти не лише допомагали охороняти громадський порядок у денний час, а й чергували разом з міліціонерами цілодобово.

Полковник міліції наголосив, що ще з 18 вересня в обласному управлінні розгорнуто оперативний штаб та створено робочу групу по забезпеченню правопорядку і громадської безпеки під час проведення передвиборної кампанії та позачергових виборів народних депутатів України, а з 16 жовтня увесь особовий склад переведений на посилений варіант несення служби.

Начальник обласної міліції висловив занепокоєння значною кількістю правопорушень, зафіксованих під час цієї передвиборчої кампанії. Так, якщо під час виборів Президента було зафіксовано лише 17 адміністративних порушень, то уже зареєстровано 54. Переважна більшість з них пов‘язана з розповсюдженням контрагітації щодо тих чи інших кандидатів в народні депутати.

Заступник начальника УМВС Роман Гаврилюк нагадав, що при виконанні службових обов'язків з охорони громадського порядку під час виборів працівники міліції зобов'язані суворо дотримуватися вимог частини третьої статті 3 Закону України «Про міліцію» щодо незалежності від впливу будь-яких політичних партій, громадських об'єднань. Міліціонерам забороняється втручатися в процес проведення виборів, виконувати будь-які доручення членів виборчої комісії, не пов'язані із забезпеченням охорони громадського порядку, давати консультації та поширювати свої погляди щодо кандидатів, надавати будь-яку допомогу виборцям у заповненні бюлетенів, відволікатися та самовільно покидати місце несення служби на виборчій дільниці.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Рівненські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ