Хмельниччина: на Дунаєвеччині правоохоронці затримали наркоторговця із особливою життєвою філософією (+)

Хмельниччина: на Дунаєвеччині правоохоронці затримали наркоторговця із особливою життєвою філософією (+)

22.10.14 10:14 0 659
Та ця філософія не врятувала його від кримінальної відповідальності. Адже окрім того, що працівники міліції зафіксували кілька фактів збуту підозрюваним наркотичного зілля, у нього вдома було вилучено близько 150 кущів сухої коноплі та кілька кілограмів готового до споживання зілля. А також своєрідний міні-арсенал: револьвер під патрони Флобера, порох, електрошокер та мачете.

Працівники Дунаєвецького райвідділу міліції «на гарячому» затримали 43-річного жителя одного із сіл району, який займався збутом канабісу. Цього разу він продав два стакани наркотичного зілля за 1200 гривень. Стосовно підозрюваного було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України.

Коли ж дійшла черга до санкціонованого обшуку в будинку підозрюваного, то навіть досвідчені правоохоронці були здивовані кількістю наркотичного зілля та самою організованістю процесу вирощування та обробки коноплі.

Зілля було всюди — сушилося рядочками на горищі, в літній кухні та інших підсобних приміщеннях. Частина коноплі вже була оброблена, подрібнена і пофасована в пакетики по кілька грамів. До речі, в літній кухні працювала пічка, що давало можливість швидше сушити зілля. Також там було виявлено кілька різних сит для просівання зілля, распіратор та фасовочні пакети.

Як повідомив старший слідчий Дунаєвецького РВ УМВС Віктор Залевський, про загальну кількість вилученого зілля з точністю можна буде говорити тільки після висновків експертів, але попередньо можна сказати, що з будинку підозрюваного вилучили близько 150 кущів добірної коноплі у сухому стані та кілька кілограмів уже подрібненого наркотичного зілля.

Сам підозрюваний не заперечує того, що вирощував наркотичне зілля. Більше того, він навіть зізнається у тому, що пригощав ним усіх бажаючих і навіть продавав, коли була нагальна потреба у грошах. А бажаючих пригоститися, за оперативною інформацією, було чимало. Та підозрюваний вини своєї у цьому не вбачає. У чоловіка взагалі особлива життєва філософія. Він вважає себе абсолютно незалежним від держави. Мовляв, нічого від неї не просить, тож і державні структури не повинні від нього нічого вимагати. На підтвердження серйозності таких життєвих принципів чоловік навіть спалив паспорт громадянина України.

У підозрюваного, звісно ж, є свої пояснення на усі пред'явлені обвинувачення. Каже, що коноплю вирощував, в першу чергу, для власних потреб, адже страждає від хронічного болю і рятується саме курінням. Курить багато, тож потрібно було зробити запас. Але і сам дивується, мовляв, цього року вродило, як ніколи. А фасував у пакетики для того, щоб знати свою денну норму. Така-от історія…

Але це ще не все. Під час обшуку в будинку правоохоронці виявили також речовину, схожу на порох, револьвер під патрони Флобера, електрошокер та мачете. Де і як це все застосовував підозрюваний, встановить слідство.

Усі вилучені речовини та зброю направлено на дослідження в НДЕКЦ для подальшого вирішення питання про порушення інших кримінальних справ.

Тож особлива життєва філософія, якщо вона суперечить чинним нормам та законам, як ми бачимо, не рятує від відповідальності перед суспільством та державою.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: безкоштовне ...
Наступна новина: Представники Комітету ...

КОМЕНТАРІ