На сцені Львівської філармонії поєднають українську народну пісню та естраду

На сцені Львівської філармонії поєднають українську народну пісню та естраду

22.10.14 13:00 0 722
Українські народні пісні, романси, естрадні композиції у стилі босса-нова, свінг, балада та етноджаз звучатимуть у четвер, 23 жовтня у Львівській філармонії у рамках проекту «Мелодія 12». Початок концерту о 19.00.

Про це 21 жовтня на прес-конференції повідомив автор проекту соліст Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької Петро Радейко.

Він зазначив, що проект «Мелодія 12» має на меті відновлювати українську естраду ту, яку творив Володимир Івасюк.

«Ми щораз рідше чуємо хорошу мелодію. Це стосується не лише популярних стилів, а й класики, бо дуже мало сучасних композиторів пише красиву музику. Тому хочеться більше мелодії в житті: коли по радіо слухаєш схожі твори, які зливаються в одну суцільну пісню, то стає нудно, мозок не працює. Тому є велике бажання, аби українська культура та українська музика ставали кращими, інтелектуальнішими, аби залучали побільше слухачів», – розповів про ідею створення проекту «Мелодія 12» Петро Радейко.

Він зазначив, що у концерті візьме участь академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок», який виконує музику на скрипці, кларнеті, саксофоні, віолончелі, контрабасі і, навіть, на народних інструментах – цимбалах та сопілках. Саме народний елемент, за словами мистецького керівника «Високого замку» Андрія Яцківа, додасть колориту у звучанні пісень на концерті. Публіку також чекає виконання музики на електроінструментах. А особливих барв дійству надасть тріо вокалісткм, до якого входять Іванна Комаревич, Світлана Дубініна та Ольга Титик.

«Цей концерт є новою хвилею, яка охопить Україну і яка дозволить музикантам, що співають наживо, відчути себе потрібними, такими, що мають певний творчий потенціал», – зазначив Андрій Яцків.

Композитор і піаніст Михайло Олійник, який під час концерту гратиме на клавішах, розповів, що публіка зможе почути пісні на слова Ліни Костенко у стилі босса-нова, першу його спільну роботу з Петром Радейком «Мамо, не плач», рок-баладу «Чуєш, ти чекай мене», а також народні пісні в оригінальному аранжуванні Андрія Яцківа.

Зазначимо, команда планує представити проект і в інших містах країни. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті зустріли ...
Наступна новина: У Львові загинув водій ...

КОМЕНТАРІ