Професор Єльського університету Дан Орен навесні прочитає лекцію у Львові

Професор Єльського університету Дан Орен навесні прочитає лекцію у Львові

22.10.14 11:38 0 724
Навесні 2015 року голова Світового товариства вивчення впливу світла на організм, професор Єльського університету Дан Орен приїде до Львова. Він планує прочитати відкриту лекцію для українських студентів та науковців та ознайомитись з науковим потенціалом міста.

Про зустріч домовились від час візиту ректора Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького Володимира Стибеля до Інституту біотехнології Ряшівського університету (Польща), інформує прес-служба університету.

Як йдеться у повідомленні, львівський і польський виші поєднують дружні й наукові зв’язки. Інститут біотехнології, який очолює професор Марк Козьоровский, є провідним науково-дослідним та навчальним закладом Польщі. За результатами досліджень та наукових публікацій він входить в п’ятірку найкращих країни. Минулого року працівники інституту надрукували 120 наукових праць у журналах з т.зв. Філадельфійського списку (ISI Master Journal List).

Інститут біотехнології реалізовує гранти ЄС на десятки мільйонів доларів та використовує для своїх досліджень найсучаснішу у світі апаратуру. Практично усі студенти старших курсів проходять практики та стажування в країнах Західної Європи. Упродовж 2014/15 навчального року вчені Інституту проводитимуть спільні дослідження щодо впливу сонячного світла на діяльність клітин мозку тварин. Спеціально для цього до Ряшева приїхав професор Єльського університету (Yale University, USA) Дан Орен. Цей університет, в якому навчалось в різний час п’ятеро президентів США, займає 9-ту позицію у світовому рейтингу університетів. Його бюджет становить 20 млрд доларів США.

Директор Інституту біотехнології проф. Марек Козьоровский запевнив ректора ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького, професора Володимира Стибеля у бажанні подальшого розширення співпраці між навчальними закладами. аспіранти ветеринарного університету мають можливість проводити спільні дослідження з польськими колегами, використовуючи їх апаратуру. Окрім цього, попередньо домовлено про візит до Львова Дана Орена.

Під час перебування в Польщі делегація ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького також ознайомилась з лабораторіями, клінікою, навчально-методичною роботою Інституту біотехнології Ряшівського університету. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Податківці Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ