У Львівській області забезпечення порядку на стадіоні - спільна справа правоохоронців, футбольних функціонерів та фанатів

У Львівській області забезпечення порядку на стадіоні - спільна справа правоохоронців, футбольних функціонерів та фанатів

22.10.14 09:04 0 752
Про це 21 жовтня, повідомив начальник відділу громадської безпеки Львівського міського управління міліції підполковник міліції Мирон Чорній, котрий взяв участь у прес-конференції на тему: «Як запобігти бешкетам фанатів на стадіоні «Арена-Львів».

У зустрічі також взяли участь: заступник голови Федерації футболу Львівщини Ростислав Заремба, директор «Арени-Львів» Денис Ринський та начальник управління спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер.

Основною темою зустрічі було обговорення нештатних ситуацій, через які на стадіон «Арена Львів» можуть бути накладені санкції. У першу чергу мова йде про хуліганські дії та інші порушення, за які організація УЄФА може накладати стягнення аж до позбавлення права проводити футбольні матчі на стадіоні.

Один з таких проблемних матчів відбувся 12 жовтня між збірними командами України та Македонії у рамках відбору до чемпіонату Європи 2016. Так, під час матчу стюарти стадіону затримали двох молодих людей, котрі викинули фаєри на поле стадіону. Через це судді довелось навіть зупинити матч на кілька хвилин, а затриманих стюарти передали в руки правоохоронців.

«Ці хлопці - львів'яни. Одному 19 років, другому - 20. Як ми зясували, вони не мають відношення до фанатського руху. За скоєне правопорушення їх було притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 195-6 КУпАП. Зараз матеріали передано на розгляд суду», - розповів Мирон Чорній.

Наразі правоохоронці докладають усіх зусиль, щоб ідентифікувати інших осіб, котрі причетні до порушень громадського порядку на стадіоні під час матчу Україна – Македонія.

Мирон Чорній також зазначив, що працівники міліції постійно проводять профілактичну роботу з так званими «ультраправими» уболівальниками, а деякі з них навіть перебувають на спеціальному обліку.

«У нас є система під назвою «Проблемний уболівальник». Туди входять ті громадяни, яких затримували працівники міліції за безчинства на стадіонах або за їх межами. У Львівській області таких налічується 69. Ми постійно проводимо з ними профілактичну роботу, відвідуємо їх за місцем проживання або за місцем роботи чи навчання», - зазначив Мирон Чорній.

Федерація футболу України отримала лист від УЄФА про початок дисциплінарного розслідування поведінки уболівальників під час матчу Україна - Македонія, який відбувся 12 жовтня на «Арені Львів». Найгострішою санкцією для стадіону може стати дискваліфікація.

Керівництво Головного управління МВС України у Львівській області наголошує, що нікому не вдасться уникнути відповідальності, за порушення громадського порядку на стадіоні під час футбольного матчу. Усі правопорушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, а якщо в їхніх діях будуть виявлені ознаки кримінального правопорушення - будуть нести кримінальну відповідальність.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль зустрічав зі ...
Наступна новина: Петро Шпига: "Міліція ...

КОМЕНТАРІ