Правоохоронці Львівщини готові забезпечити охорону громадського порядку під час виборів до Верховної ради України

Правоохоронці Львівщини готові забезпечити охорону громадського порядку під час виборів до Верховної ради України

22.10.14 08:02 0 650
Працівники міліції, які будуть забезпечувати охорону громадського порядку у Львові та області у день виборів до Верховної ради України докладають максимум зусиль, щоб не допустити будь-яких позаштатних подій на виборчих дільницях. Якщо ж вони все-таки будуть виникати - будуть оперативно реагувати.

26 жовтня відбудуться позачергові вибори до Верховної ради України. Відповідно до рішення Центральної виборчої комісії на території Львівщини створено 12 виборчих округів та 2136 виборчих дільниць, які відвідають неповних два мільйони осіб-виборців.

Основні завдання, що стоять перед працівниками міліції під час виборів це: забезпечення громадського порядку, збереження виборчих бюлетенів від часу їх отримання аж до здачі у виборчі округи, а також перевезення цих бюлетенів з виборчих дільниць до округів. На даний час правоохоронці вже обстежили усі виборчі дільниці у Львові та в області, а також перевірили технічний стан транспортних засобів, якими будуть перевозити виборчі бюлетені.

з 16 жовтня працівники ОВС Львівщини переведені на посилений варіант несення служби. До забезпечення громадського порядку у день виборів буде залучено більше трьох тисяч правоохоронців Головного управління МВС України у Львівській області. Згідно законодавства України, у день голосування працівники міліції будуть працювати за межами виборчих дільниць, а на самі дільниці будуть заходити лише з метою запобігти порушенням громадського порядку.

Крім того, для запобігання провокацій на виборчих дільницях правоохоронцям допомагатимуть громадські активісти. Їх кількість та порядок взаємодії з працівниками міліції будуть обговорені під час спільної наради, що відбудеться у найближчі дні.

«Президент України підписав Закон про посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян, згідно якого посилено відповідальність за підкуп виборців та учасників референдумів. Цей Закон передбачає відповідальність як тих осіб, котрі займаються підкупом виборців, так і самих виборців, котрі отримують заохочення», - розповів заступник начальника Головного управління МВС України у Львівській області - начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Сергій Маруняк.

У свою чергу, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 17 жовтня під час наради дав вказівку керівникам підрозділів МВС жорстко реагувати на подібні правопорушення, негайно відкривати кримінальні провадження та вживати заходів згідно цього Закону.

«На даний час працівники ОВС Львівщини зафіксували 13 подій, що стосуються виборчого процесу. З них 12 – звернення про поширення неправдивої інформації про кандидатів у депутати та одна подія – хуліганство, по якій зараз проводиться перевірка», - зазначив Сергій Маруняк.

Керівництво Головного управління МВС України у Львівській області звертається до громадян бути ввічливими та толерантними під час виборів, не піддаватись на провокації та повідомляти правоохоронців про усі протиправні дії інших осіб.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення голови ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ