У Львові ДАІ закликає автомобілістів завчасно підготуватися до зими

У Львові ДАІ закликає автомобілістів завчасно підготуватися до зими

22.10.14 13:45 0 753
Вже цього тижня, за прогнозами синоптиків, на Львівщині очікується погіршення погодних умов – зниження температури та сніг. Тож, аби зима не застала зненацька, нагадуємо автомобілістам кілька простих правил.

Звичайно, в першу чергу, необхідно подбати про технічний стан автомобіля та «перевзути» авто у зимову ґуму. Правоохоронці радять не чекати першого снігу чи ожеледиці, а подбати про це завчасно, адже за низької температури літня шина «дубіє» та втрачає свої зчіпні властивості. Як наслідок – гальмівний шлях збільшується у рази.

«Найнебезпечніші – перші дні ожеледиці, - наголошує старший інспектор відділу організації дорожнього руху та нагляду за станом доріг управління ДАІ у Львівській області Олександр Козлов. – У цей час традиційно спостерігається збільшення кількості автопригод, адже водії не враховують дорожню обстановку та забувають, що через ожеледицю суттєво збільшується гальмівний шлях».

Тож, у Державтоінспекції радять: у негоду автомобілістам слід бути максимально уважними й обережнішими, а за поганої видимості – рухатися із ввімкненим ближнім світлом фар.

Обов’язково дотримуйтесь безпечної швидкості, дистанції та інтервалу, будьте особливо уважними на спусках та підйомах, шляхопроводах, крутих поворотах, біля пішохідних переходів та навчальних закладів. Уникайте ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до непередбачуваних наслідків!

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ