В Чернігівській області відбулися спільні навчання рятувальників та медицини катастроф

В Чернігівській області відбулися спільні навчання рятувальників та медицини катастроф

22.10.14 14:13 0 752
21 жовтня у Чернігові підрозділи Управління ДСНС України спільно з обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели на базі національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка навчання щодо відпрацювання взаємодії та навичок роботи, удосконалення тактичного мислення під час ліквідації пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей. Даний навчальний заклад був обраний невипадково, адже тут працює і навчається більше 6 тис. людей.

За тактичним задумом, в актовому залі університету виникла пожежа. Адміністрація об’єкту повідом­ила про це у Службу порятунку "101", відключила електропо­стачання та розпочала евакуацію ви­кладачів і студентів з одночасним гасінням вогню первинними засобами.

На місце пригоди за підвищеним номером виклику оперативно прибуло на спецтехниці 6 відділень рятувальників. Вони провели бойове розгортання, переконалися, що будівля знеструмлена, розгорнули штаб з ліквідації пожежі та підключили автомобілі до гідрантів, адже запасу води у цистерні вистачає на 6-7 хв. інтенсивного гасіння. У захисних протигазах рятувальники по автодрабині та сходовим клітинам дісталися до осередку горіння й почали гасіння одразу з кількох сторін. Одночасно з цим проведено розвідку приміщень і забезпечено евакуацію людей, які не змогли самостійно вийти через сильне задимлення або вогонь. Також рятувальники відшукали й винесли двох постраждалих. Останніх було передано лікарям екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Як зазначило керівництво навчань, поставлені завдання щодо відпрацювання взаємодії служб і адміністрації навчального закладу з ліквідації умовної пожежі, евакуації людей та надання першої медичної допомоги постраждалим були відпрацьовані в повному обсязі та на професійному рівні.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Правоохоронці нагадують: ...

КОМЕНТАРІ