У Рівненській області рятувальники навчають громадян правилам безпеки під час осінньо-зимового періоду

У Рівненській області рятувальники навчають громадян правилам безпеки під час осінньо-зимового періоду

22.10.14 11:47 0 644
19 жовтня працівники Дубенського міськрайонного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області спільно з працівниками міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Служби у справах дітей міської ради та міськвідділу УМВС України у Рівненській області провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектора одного із районів міста, де напередодні сталася пожежа через дитячі пустощі з вогнем.

Під час подвірного обходу, фахівці пожежної справи розповіли краянам як треба поводитися, щоб уникнути біди й навчали правильним діям на випадок виникнення пожежі. Рейдова група також акцентували свою увагу на господарствах соціально незахищених верств населення: літні люди, немічні, хворі, одинокі громадяни та ті, що входять до так званої «групи ризику», котрі, за певних обставин, опинилися за межею бідності й питання забезпечення пожежної безпеки власних помешкань у них стоять далеко не на першому місці.

«Найбільший скарб природи – людське життя. На жаль воно може обірватися з різних причин: чи то від хвороби, чи то від віку чи від вогню... Та особливу стурбованість викликає загибель дітей при різних надзвичайних ситуаціях. За статистикою, в країні нещасні випадки призводять до загибелі щодня 4 дітей, щотижня – цілого класу школярів і щороку – майже двох тисяч юних громадян. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом незнання елементарних правил безпечної поведінки – і є першопричинами сумних та трагічних наслідків» - зауважив начальник Дубенського міськрайонного сектору ГУ ДСНС у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Юрій Грицак.

Отож, щоб запобігти лиху, рятувальники в черговий раз звертається до всіх краян з проханням пам’ятати й дотримуватись правил пожежної безпеки. Для цього не потрібно якихось надзусиль, а варто лише стежити за справністю електропроводки, вимикачів та електророзеток, не дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками, не палити в ліжку та не залишати без нагляду ввімкнутими в електромережу нагрівальні побутові прилади, припинити згубну практику випалювання сухостою. Ось такі нехитрі заходи, але вони допоможуть врятувати від вогняної стихії не лише майно, але й здоров’я, а подеколи й людське життя.

Дубенський МРС ГУ ДСНС України

у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Антон Геращенко: "Вже ...

КОМЕНТАРІ