У Рівненській області громадянин іноземної держави звернувся за захистом у прокуратуру

У Рівненській області громадянин іноземної держави звернувся за захистом у прокуратуру

22.10.14 10:16 0 617
Прокуратура м. Рівне за результатами розгляду звернення громадянина Італії виявила ознаки кримінального правопорушення за фактом вчинення стосовно нього шахрайських дій.

Попередньо встановлено, що внаслідок злочинних махінацій жителя Рівненської області завдано майнової шкоди іноземцю у виді відчуження на підставі судового рішення права володіння нежитловим приміщенням під кафе у м. Рівне, а також стягнення з останнього багатомільйонного грошового боргу, якого насправді не існує.

? З?ясовано, що суд, приймаючи рішення про відчуження права власності на приміщення та стягнення з іноземця грошової позики, прийняв до уваги представлені позивачем договір оренди нежитлового приміщення та розписку про позику, які мають ознаки фіктивності, ? розповів прокурор м. Рівне Тарас Ільящук. ? За цим фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство). Громадянина Італії визнано потерпілим.

Завдяки прийнятому процесуальному рішенню про початок досудового розслідування апеляційний суд Рівненської області за скаргою громадянина Італії скасував рішення суду першої інстанції про стягнення з останнього грошової позики та припинив провадження у цивільній справі.

Наразі слідчі Рівненського МВ УМВС України в області проводять необхідні розшукові дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення. Прокуратура м. Рівне процесуально керує досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники Комітету ...
Наступна новина: м. Ніжин: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ