14-16 листопада на Тернопільщині триватиме Всеукраїнський збір-вишкіл медиків-волонтерів

14-16 листопада на Тернопільщині триватиме Всеукраїнський збір-вишкіл медиків-волонтерів

22.10.14 10:07 0 655
20 жовтня начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей взяв участь у робочій зустрічі, що відбулась в Тернопільській ОДА під керівництвом заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри.

Присутні обговорили проведення Всеукраїнського збору-вишколу медиків-волонтерів, що триватиме на Тернопільщині з 14 по 16 листопада. Захід відбудеться з ініціативи громадської організації «Медичний загін спецпризначення «Білі берети» та за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації. Його метою є підготовка кваліфікованих медиків-волонтерів. За попередньою інформацією, для участі уже зголосилися представники Львівської, Полтавської, Харківської областей та м. Києва.

У програмі вишколу – тренінги «Основи евакуації», «Зупинка кровотечі при пораненнях», «Протокол АВС», «Серцево-легенева реанімація», «Відновлення прохідності дихальних шляхів», «Зупинка артеріальної кровотечі за допомогою бинтів і смужок Целокс», «Десмургія» (накладання пов'язок, перев'язування, «Транспортування постраждалих» (Перенесення постраждалих на ношах, стрес-тест (відпрацювання практичних навиків на «умовному», штучно створеному полі бою). Всі учасники вишколу отримають сертифікати проходження медичних навчань та грамоти.

Довідково: Громадська організація «Медичний загін спецпризначення «Білі берети» створена у квітні 2014 року у Тернополі. Її метою є підготовка фахівців, які б володіли знаннями та навичками у галузях надання першої домедичної допомоги, організації надання медичної допомоги у надзвичайних, екстрених ситуаціях, при введенні військового стану та при масових заходах; забезпечення керування в разі необхідності мобільними медичними пунктами, члени яких мають знання та навички, управління та координація медичною службою на полі бою; в мирний час при потребі підсилення будь-якого підрозділу, бригад швидкої допомоги, міліції, чи МНС кваліфікованою лікарською допомогою; забезпечення долікарської медичної допомоги під час масових заходів, до приїзду швидкої допомоги.

За матеріалами прес-служби

Тернопільської ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: безкоштовне ...

КОМЕНТАРІ