Тернопілля: «Обласна рада за можливості врахує потреби спортивної галузі краю при розробці бюджету на 2015 рік»

Тернопілля: «Обласна рада за можливості врахує потреби спортивної галузі краю при розробці бюджету на 2015 рік»

22.10.14 11:38 0 648
Вважає голова обласної ради Василь Хомінець. Про це він сказав під час зустрічі з тренером гандбольної команди «Економ-Університет» Андрієм Варцімагою. У розмові брав участь голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Олександр Стадник.

Тренер команди поінформував про досягнення та успіхи своїх підопічних – команда неодноразовий призер Вищої ліги, а згодом і Суперліги чемпіонату України серед жінок. Разом з тим спортсмени відчувають недостатність фінансового забезпечення, особливо напередодні нового сезону. Наступні зустрічі усіх команд відбудуться у Броварах з 28 жовтня – по 2 листопада. На даний момент відбулося об'єднання обох ліг і у спортивній борні зустрінуться 10 українських команд.

Василь Хомінець підкреслив, що в найближчому часі відбудеться нарада за участю очільників облради, представників виконавчої гілки влади, спортсменів щодо розробки профільної програми про сприяння розвитку спорту в області та врахування її при формуванні обласного бюджету на наступний рік.

Довідково:

Жіноча гандбольна команда «Академія» була заснована в 1999 році на базі Тернопільської академії народного господарства.

У сезонах 1999-2000р.р, 2000-2001р.р. жіноча команда «Академія» брала участь в чемпіонаті України серед команд Вищої ліги, де стала срібним призером, що дало змогу перейти в Суперлігу.

З 2001 по 2007 рр. жіноча гандбольна команда на той час вже «Економуніверситет-Енерго» бере участь в чемпіонаті України з гандболу серед команд Суперліги. За цей період в сезоні 2003-2004 команда займає 4 місце, що дає змогу брати участь в Єврокубках, де команда дійшла до 1/8 фіналу.

З 2008 року по сьогоднішній день команда бере участь в чемпіонаті України серед команд Вищої ліги. За цих 4 сезони команда ставала 3 рази срібним призером Чемпіонату України і в 2011 році чемпіоном України серед команд Вищої ліги (тренер Верцімага А.В.).

Команда є постійним учасником універсіад України, де в 2005 та 2007 роках виборювала бронзові медалі.

У 2005 році команда стала бронзовим призером Спартакіади України в м. Херсоні в результаті чого 13 дівчат отримали звання майстра спорту України.

У 2012 році у м. Харків жіноча гандбольна команда ТНЕУ стала срібним призером І Всеукраїнського студентського фестивалю з ігрових видів спорту.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Черняхівський район: під ...
Наступна новина: Професор Єльського ...

КОМЕНТАРІ