На Хмельниччині ланки газодимозахисної служби оперативно-рятувальних підрозділів краю змагалися за обласну першість

На Хмельниччині ланки газодимозахисної служби оперативно-рятувальних підрозділів краю змагалися за обласну першість

23.10.14 10:15 0 722
21 жовтня на базі 3-ї державної пожежно-рятувальної частини 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області відбулись обласні змагання за звання «Краща ланка ГДЗС» серед оперативно-рятувальних підрозділів області. Цей захід проводиться щорічно і вже став доброю традицією. Метою проведення змагань, насамперед, є підвищення рівня готовності до дій за призначенням та покращення професійної майстерності особового складу караулів, перевірка фактичного рівня теоретичних знань та практичних навичок газодимозахисників області, адже саме на них покладена найважливіше завдання – рятування людей та евакуація майна на пожежі, розвідка та гасіння пожеж, забезпечення безпечних умов роботи для інших підрозділів, які прибувають на допомогу.

Участь у змаганнях взяли 110 рятувальників з 22 підрозділів області, що мають газодимозахисну службу. На швидкість вогнеборці виконували нормативи з оперативної перевірки апаратів, проводили розвідку в непридатному для дихання середовищі з прокладанням рукавної лінії та подачею ствола в задимлене середовище. Жваво відпрацьовували оперативне розгортання від автомобіля з подачею ствола сходовою клітиною на 4 поверх навчальної вежі та проводили рятування потерпілого за допомогою рятувальної мотузки.

Найкращою ланкою у трьох видах змагань, яка витратила найменше часу на виконання вправ, стала ланка з 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницького, друге місце посіла команда з Шепетівки, а третє місце вибороли рятувальники зі Славути.

Начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух привітав учасників змагань та нагородив переможців. Також за навчаннями ланок газодимозахисної служби пильно спостерігали учасники гуртка «Дружин юних рятувальників» На яскравому прикладі дітлахи побачили, як потрібно діяти в задимленому середовищі та рятувати життя людей.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині розпочався ...

КОМЕНТАРІ