На Хмельниччині рятувальники навчали мешканців населених пунктів правилам пожежної безпеки

На Хмельниччині рятувальники навчали мешканців населених пунктів правилам пожежної безпеки

23.10.14 13:47 0 776
З настанням похолодання багато людей користується печами. Через порушення правил пожежної безпеки під час їх експлуатації часто виникають пожежі, люди гинуть, втрачають житло і майно. Найчастіше це трапляється із громадянами літнього віку, адже дотримання правил безпечної експлуатації пічного опалення дуже клопітна та тяжка праця. Тож, на жаль, ця категорія людей найчастіше потрапляє до групи ризику.

Аби донести громадянам інформацію щодо вимог норм та правил користування приладами пічного опалення, впродовж 20-21 жовтня рятувальники Старокостянтинівщини навчали населення в Іршицькій сільській раді, до якої входять чотири населені пункти – Хижники, Малашівка, Іршики та Яремичі. Зокрема, вогнеборці наголошували, що забороняється розпалювати опалювальні печі легкозаймистими та горючими рідинами, залишати печі, в яких горить вогонь, без нагляду, розташовувати меблі, шафи та інше обладнання біля печей. Відстань до таких предметів має становити не менше 0,7 м, а від топкових отворів – не менше 1,25 м. Особливо небезпечно доручати розпалювати печі та нагляд за ними дітям.

У сільській раді працівники ДСНС довели інформацію щодо загибелі людей на пожежах в області, а також розглянули питання щодо приведення в належний протипожежний стан будівель сімей, які потрапили під соціальну опіку.

Старокостянтинівський РС ДСНС

України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ