З початку жовтня мешканці Вінниччини здали правоохоронцям 128 одиниць зброї

З початку жовтня мешканці Вінниччини здали правоохоронцям 128 одиниць зброї

23.10.14 16:26 0 759
На Вінниччині триває місячник добровільної здачі зброї. Лише протягом доби троє городян здали міліціонерам гладкоствольні рушниці, аби в подальшому зареєструвати їх в особисту власність.

Місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів триватиме до 31 жовтня. Люди, які в цей період добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності.

За словами начальника відділу дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду УГБ УМВС Олега Кучера, на даний час мешканці Вінниччини добровільно здали правоохоронцям 128 одиниць зброї, серед якої 3 одиниці нарізної армійської, 78 – нарізної мисливської та 45 – мисливської гладкоствольної та 2 одиниці холодної. Крім цього, здано 18 одиниць газових пістолетів та револьверів, а також понад півтори тисячі набоїв, 20 спецзасобів, 19 запалів до підривної машинки та 4 снаряди часів Великої Вітчизняної війни.

Міліція вкотре попереджає, що за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами статтею 263 КК України передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Лише добровільно здавши незареєстровану зброю, можна уникнути покарання.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ