У Волинській області влада в районі, селі чи селищі, має активніше працювати з людьми на місцях

У Волинській області влада в районі, селі чи селищі, має активніше працювати з людьми на місцях

23.10.14 18:00 0 733
Більшість питань, які люди порушують перед обласною владою під час прийомів громадян з особистих питань, стосуються компетенції районних керівників та органів місцевого самоврядування. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час зустрічі з сільськими та селищними головами рад Ковельського району, яка відбулась учора 21 жовтня у Ковелі.

Тема розмови з сільською громадою – напрацювання пропозицій до Стратегії «Волинь-2020».

«Голова облдержадміністрації має вцілому працювати над розвитком області, порушуючи важливі питання для регіону в Києві, і не повинен займатися працевлаштуванням людей чи забезпеченням збору молока, для цього є люди на місцях. Я, звісно, намагаюся максимально допомогати людям, але керівники у районі чи селі мають активніше працювати з людьми і не займатися відписками. Тим більше, коли ми говоримо про важливість децентралізації влади. Тоді постає питання, чи готові сільські чи селищні голови перебрати на себе повноваження і нести відповідальність за прийняті чи неприйняті рішення», - наголосив Володимир Гунчик.

Водночас навів приклад: «Два тижні тому кожен район отримав кошти від перевиконання обласного бюджету, а це загалом – 34 млн грн. На використано лише 519 тисяч грн. Бачимо, місцева влада не спішить освоювати ці кошти. Постає питання: що проблем в районах немає чи як? Тоді чому люди звертаються до мене на прийом і просять кошти на ті чи інші об'єкти?», - підкреслив голова облдержадміністрації І наголосив: «Влада в районі, селі чи селищі, має активніше працювати з людьми на місцях і вирішувати їх питання».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові раніше судимий ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ